Зеленський заявив про всезагальну мобілізацію: боронити країну будуть і чоловіки, і жінки
Зеленський заявив про всезагальну мобілізацію: боронити країну будуть і чоловіки, і жінки

Зеленський заявив про всезагальну мобілізацію: боронити країну будуть і чоловіки, і жінки

Президент України Володимир Зеленський допускає можливість всезагальної мобілізації, як чоловіків, так і жінок у випадку, якщо Росія дійсно планує новий напад на території України. Адже за даними ЗМІ, 25 грудня кримчани спостерігали колону російської військової техніки, яка рухалася до адмінмежі Херсонської області. Про такі дії влади розповів президент під час свого інтерв'ю виданню «Фокус».

За словами Володимира Зеленського, Росія може здійснити черговий напад відносно України зі сторони Криму в будь-який час, але вони сподіваються що цього не станеться. Адже з початком повторної агресії зі сторони Росії, може спровокувати повномасштабну війну.

Напад на територію України може статися в будь-який час

«Це жахлива ситуація, і нам навіть не хочеться уявляти цього. Я категорично проти цього та будемо сподіватися на краще. Інакше ми станемо свідками та учасниками великої війни. Ми не втікатимемо та нікуди не йтимемо, ми всі будемо захищати, боронити та воювати. Будуть мобілізовані всі – і чоловіки, і жінки. Це позначиться погано для населення України. І я сподіваюся, що Росія це розуміє», - прокоментував Президент України Володимир Зеленський.

Також у своєму інтерв'ю Володимир Зеленський відмітив, що він особисто вже давно б вийшов з Мінських домовленостей, та для України такі дії не можливі. Адже ми всі прекрасно повинні зрозуміти, наголосив Зеленський, що якщо ми зробимо крок назад Європейська спільнота може зняти санкції з Росії та представників ОРДЛО.

Читайте новини подій в Telegram та Viber!

Коли відбудеться зустріч

Передбачених зустрічей, за словами Президента України, найближчим часом не буде.

«Ми маємо зараз дві причини, через які не відбуваються зустрічі представників нормандської спільноти. По-перше – вони поки що сперечаються і не доходять до компромісу. По-друге – коронавірусна ситуація у світі. Складно, але ми намагаємося рухатися вперед. Це все за планом А», - наголосив Зеленський.

Про план Б Президент України велів не говорити, адже вважає це поки що не актуальним та тонким дипломатичним лезом, по якому ми ходимо.

Раніше сайт новин MY.UA писав  про помічену колону з військовою технікою, що пройшла в сторону Красноперекопська, тобто в притул до адмінмежі з Херсонщиною.

Читайте новини світу та події також в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом