НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою Гладковського у справі "Укроборонпрому"
НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою Гладковського у справі "Укроборонпрому"

НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою Гладковського у справі "Укроборонпрому"

21 грудня НАБУ оголосило про підозру Ігорю Гладковському – сину бізнес-партнера Порошенка Олега Гладковського. 28 грудня детективи НАБУ і прокурори САП завершили розслідування за підозрою.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

Слідство встановило, що підозрюваний разом з низкою осіб у 2015-2017 роках реалізували корупційну схему з постачання товарів невідомого походження підприємствам ДК "Укроборонпром" з використанням ТОВ "Оптімумспецдеталь" та інших підприємств:

"Завдяки зусиллям підозрюваного, ТОВ "Оптімумспецдеталь" отримувало преференції при укладанні договорів і розрахунків з підприємствами "Укроборонпрому". За що він отримував неправомірну вигоду, яка, за домовленостями, повинна була скласти 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку учасників схеми. Таким чином тільки за одним договором підозрюваний отримав 950 тис. грн неправомірної вигоди. Однак, на думку слідства, це не поодинокий випадок протиправної діяльності - інші факти поки досліджуються", - підкреслюється в повідомленні.

Як зазначається, 28 грудня 2020 року стороні захисту відкриті матеріали слідства для ознайомлення перед направленням обвинувального акта до суду. Дії особи кваліфіковано за ч 2 ст 369-2 КК України ("Зловживання впливом").

Завдяки такій схемі, "Укроборонпрому" було поставлено товарів на суму близько 165 млн грн, при цьому в бюджет не надійшло понад 49 млн грн, з яких 25 млн - податок на додану вартість, 23 млн - податок на прибуток.

Прізвище підозрюваного пресслужба НАБУ не уточнює. Однак раніше скандал оприлюднили журналісти видання "Бігус-Інфо". Журналісти стверджували, що постачання запчастин для військової техніки забезпечувалось контрабандно із Росії, та ще й за завищеними цінами.  Слідство встановило, що ця схема заподіяла державі збитків на понад 49 млн грн. Гладковський-старший наразі також в статусі підозрюваного у зловживанні владою, недостовірному декларуванні та порушенні законодавства при здійсненні тендерних закупівель. У жовтні минулого року він вийшов із СІЗО під заставу. 

Нагадаємо, 21 грудня НАБУ оголосило про підозру Ігорю Гладковському. Слідчі вважають, що Ігор Гладковський забезпечував вплив на генерального директора держкомпанії "Укрспецекспорт" через батька. 

Відео Хабар у майже мільйон гривень: НАБУ оголосило підозру сину Олега Гладковського

Взяв хабар у майже мільйон гривень. НАБУ оголосило підозру Ігорю Гладковському – сину бізнеспартнера Порошенка Олега Гладковського. Слідчі вважають, що він забезпечував вплив на генерального директора держкомпанії "Укрспецекспорт" через батька, який займав посаду в РНБО, для закупівлі запчастин для військової техніки у певних постачальників. Часто не якісних. Гладковський-старший наразі також в статусі підозрюваного у зловживанні владою, недостовірному декларуванні та порушенні законодавства при здійсненні тендерних закупівель, У жовтні минулого року він вийшов із СІЗО під заставу.

Хабар у майже мільйон гривень: НАБУ оголосило підозру сину Олега Гладковського
ТСН. 19:30
  • Facebook 5
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Яна Коваль
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader