19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ігор Кондратюк розповів, як економити на опаленні: "До 40 тисяч гривень на рік"
Ігор Кондратюк розповів, як економити на опаленні: "До 40 тисяч гривень на рік"

Ігор Кондратюк розповів, як економити на опаленні: "До 40 тисяч гривень на рік"

Продюсер Ігор Кондратюк розповів у своєму новому пості, як можна економити мінімум 34 тисячі 300 гривень на рік на отопленні

Ігор Кондратюк написав у новому пості на Фейсбук, яку економію дає тепловий насос порівняно з газовим котлом. Ще в лютому 2020 року продюсер розповів, що з родиною встановив вдома сонячну електростанцію. Тепер продюсер ділиться з друзями та підписниками результатами експлуатації пристрою.

Економія з допомогою теплонасоса

Ігор Кондратюк підрахував, що за рік витратив менше 17 тисяч гривень на опалення будинку та користування гарячою водою.

«На опалення будинку та нагрівання гарячої води цим теплонасосом у 2019 році було використано 16 800 кВт*год електроенергії. Електроенергія коштувала 1,8 грн (з ПДВ). Але, враховуючи наявність теплотарифу – з 1 жовтня по 1 квітня при опаленні електроенергією 3000 кВт*год коштували вдвічі менше, а також – наявність двозонного лічильника день/ніч (споживання електроенергії вночі є вдвічі дешевшим), можна вважати, що фактична вартість електроенергії була до 1 гривні (з ПДВ). Виходить, за рік ми витратили менше 17 тисяч гривень на опалення будинку і користування гарячою водою», - написав Кондратюк в пості.

Продюсер розповів, що достеменно не знає вартість газу в Україні. Проте, подивившись дані в мережі, Кондратюк підрахував, що без своєї установки він би витратив не менше 50 тисяч гривень на опалення газовим котлом за рік.

«Таким чином, теоретична мінімальна економія 51300-17000=34300 гривень», - підрахував Ігор Кондратюк.

Новини України та економіки - у нашому Viber! 

У своєму найрезонанснішому пості від 3 лютого цього року (майже півмільйона переглядів!) про нашу домашню сонячну...

Опубликовано Ігором Кондратюком Воскресенье, 27 декабря 2020 г.

Яким теплонасосом користується продюсер

Ігор Кондратюк встановив собі геотермальний теплонасос Thermia Diplomat Duo 16 кВт. Щоб купити й встановити його, Кондратюк витратив приблизно 330 тисяч гривень. Для цього довелося бурити три скважини глибиною 70 метрів.

Кондратюк підрахував, що насос окупиться менш ніж за 9 років.

Слід додати, що опалення будинку (360 м2) продюсера відбувається в основному радіаторами, підлога з підігрівом гарячою водою є лише на кухні та у санвузлах. Це має значення для обігріву теплонасосом, оскільки підігрів підлоги є більш ефективним, і для нього потрібна менша температура теплоносія.

Головні новини економіки читайте в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що «Нафтогаз України» повідомив про підвищення ціни на газ для побутових споживачів на 14 % уже з 1 січня 2021 року.

Також портал MY.UA писав, що з нового року українцям доведеться платити більше податків.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом