В Ірані заявили, що передали звіт Україні щодо збиття літака МАУ
В Ірані заявили, що передали звіт Україні щодо збиття літака МАУ

В Ірані заявили, що передали звіт Україні щодо збиття літака МАУ

Прессекретар Міністерства закордонних справ Ірану Саїд Хатібзаде заявив, що Україні передали технічний звіт про авіакатастрофу літака МАУ під Тегераном.

Про це 28 грудня повідомляє IRNA.

Як зазначається, прессекретар МЗС Ірану заявив, що Організація цивільної авіації Ірану показала онлайн-відеозвіт Україні та іншим країнам, чиї громадяни загинули під час авіакатастрофи.

Минулого тижня іранські ЗМІ повідомляли, що Іран передав Україні та іншим постраждалим країнам остаточний технічний звіт щодо авіакатастрофи МАУ.

Водночас речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі hromadske заявив, що Україна нічого не отримала. 

Нагадаємо, вранці 8 січня в столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Весь екіпаж, а також два пасажири були громадянами України. 

Вранці 11 січня Іран офіційно заявив, що ракета "земля-повітря" збила літак МАУ. В офіційній заяві говориться, що трагедія сталася через "людський фактор". Літак помилково прийняли за ворожий об'єкт після того, як він повернув у бік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції. Адже за кілька годин до катастрофи іранські військові обстріляли дві військові бази США на території Іраку.

Відео Катастрофа МАУ: Іран  відкликав пропозицію щодо виплат сім'ям загиблих

Авіатроща під Тегераном. Іран відкликав пропозицію щодо виплат сім'ям загиблих. Про це в інтерв'ю "Громадського радіо" розповів  заступник міністра закордонних справ України та керівник групи переговорників Євген Єнін. За його даними - на компенсації збиралися виділити близько 200 млн євро з фонду національного розвитку країни на наступний рік. Однак це викликало серйозні дискусії в іранському суспільстві. Переговори про розмір компенсацій з іранською стороною все ще не розпочалися. Втім, якщо з Тегераном домовитися не вдасться, Київ може звернутися до суду ООН.     

Катастрофа МАУ: Іран  відкликав пропозицію щодо виплат сім'ям загиблих
ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анжела Слюсаренко
Источник материала
loader
loader