На Донбасі поранили українського воїна: що відомо
На Донбасі поранили українського воїна: що відомо

На Донбасі поранили українського воїна: що відомо

28 грудня у зоні ООС збройні формування Росії 13 разів відкривали вогонь. Так, зокрема, поблизу населеного пункту Чермалик російсько-окупаційні війська застосували стрілецьку зброю, внаслідок чого було поранено українського військовослужбовця.

Про це повідомляє штаб ООС.

"Протягом поточної доби, 28 грудня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню. Більшість із них були здійснені в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Так, неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, збройні формування Російської Федерації неодноразово відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру та гранатометів різних систем. Для коригування вогню ворог застосував БпЛА, але оперативні дії наших засобів РЕБ зупинили подальше його використання", - йдеться у повідомленні.

Поблизу населеного пункту Чермалик бойовики застосували стрілецьку зброю. Внаслідок ворожого вогню один воїн ЗСУ отримав поранення. Військовослужбовця було доправлено до медичного закладу.

"Ворожу вогневу активність було помічено й неподалік Авдіївки та Мар’їнки, де противник кілька разів вів вогонь в бік українських позицій з гранатометів різних систем.В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", поруч з Південним збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру та великокаліберних кулеметів. Поруч зі Світлодарськом противник застосував автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети. А біля Новоолександрівки – ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю", - зазначили у штабі. 

Про всі факти порушень режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

Нагадаємо, протягом минулої доби, 27 грудня, в районі проведення операції Об’єднаних сил булозафіксовано шість обстрілів та один проліт БпЛА.

Відео Один полонений і троє поранених на Донбасі: поблизу Горлівки лунали ворожі обстріли

Один полонений і троє поранених на Донбасі. Близько 8 ранку бойовики обстріляли позиції українських військових поблизу Горлівки Донецької області. Внаслідок атаки - за повідомленням української делегації у ТКГ - двоє бійців отримали поранення. Армійцям надали медичну допомогу, стан військових стабільний. Напередодні увечері біля Авдіївки бойовики відкрили вогонь по цивільних. Вони розстріляли трактор, який повертався із сільськогосподарських робіт. З гранатомета поцілили тричі. Водій трактора зазнав поранення.

Один полонений і троє поранених на Донбасі: поблизу Горлівки лунали ворожі обстріли
ТСН. 19:30
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анжела Слюсаренко
Источник материала
loader
loader