"Хлібне перемир'я". Чому варто піти на виставу за п'єсою Сергія Жадана
"Хлібне перемир'я". Чому варто піти на виставу за п'єсою Сергія Жадана

"Хлібне перемир'я". Чому варто піти на виставу за п'єсою Сергія Жадана

28 грудня у театрі драми та комедії на лівому березі Дніпра відбулась довгоочікувана прем'єра вистави "Хлібне перемир'я", поставленої за однойменною п'єсою Сергія Жадана, яка вийшла на початку року. Режисер і постановник вистави – Стас Жирков (у Театрі на Подолі він ставив "Дівчинку з ведмедиком"). 

Про що це

За оригінальним твором події відбуваються влітку 2014 року на території, де йде війна, хоч обіцяють "хлібне перемир'я". У центрі сюжету два дорослих брати – Толік і Тоха. У них помирає мама і потрібно вирішувати, як бути далі, бо міст зруйнували і тепер допомоги чекати нізвідки.

У рідному домі вони опиняються, наче у пастці – відірвані від решти світу. Брати згадують минуле – своїх батьків, дитинство, як мама співала "Синие лебеди" Наташі Корольової та розглядають сімейний альбом. Майбутнє у них непевне, теперішнє – надто хитке, і є тільки спогади про те, як добре було раніше, про те, як були живими ті, хто уже не поруч. А поруч – випадкові незвані сусіди і постійний страх від незнання, хто свій, а хто чужий.

За жанром ця вистава – трагікомедія, або як її описують у театрі – "сміятись/плакати/розуміти". Герої, які потрапляють, у якісь абсолютно абсурдні ситуації, викликають живий сміх, який вже у наступний момент перетворюється у співчуття.  

Коли дивитись

Найближчий показ заплановано на 27 січня 2021 року, далі стежте за розкладом у лютому.

 

Дивіться також:Книжка під ялинку: 11 художніх видань українською, які варті уваги.

СЕРГІЙ ЖАДАН
Театр на лівому березі
Источник материала
Поделиться сюжетом