Услід за електрикою в Україні дорожчає газ: якими будуть ціни вже в січні
Услід за електрикою в Україні дорожчає газ: якими будуть ціни вже в січні

Услід за електрикою в Україні дорожчає газ: якими будуть ціни вже в січні

Вже з першого дня 2021-го року за використання газу українцям доведеться платити значно більше.

Річ у тому, що вже 55 газових компаній оприлюднили заплановані на січень - 2021 ціни на газ, відповідно до яких можна зробити висновок про значне подорожчання "блакитного палива". 

Ціни на газ компаний- постачальників

Стрічка гарячих новин - в нашому Viber! Приєднуйтесь також в Telegram!

Найдешевшою з їх варіантів була ціна за кубометр газу у розмірі 6,99 грн, самою дорогою - 10,8 грн за цей же об'єм. При цьому, середня вартість газу варіюється в межах від 7,05 до 9,93 грн за кубометр. Якщо порівнювати з цінами грудня, то зараз вони підвищилися на близько 0,50-2 грн, відповідно до політики газової компанії. Варто зазначити, що з десяток компаній-постачальників все ще не оприлюднили нові ціни, не дивлячись на те, що зобов'язані розголосити розцінки на свої послуги за п'ять днів до початку січня, в тому випадку, якщо вона на наступний місяць відрізнятиметься. Відразу на 1,56 грн в кубометрі підняла ціни компанія "Енера" (пропозиція за січень - 8,82 грн, зростання 21%). Це стосується її підрозділів в Сумах, Чернігові, Вінниці і в східному регіоні. 

Якими будуть ціни на газ компаній по газопостачанню:

Варто зазначити, що міністр енергетики Юрій Вітренко і Антимонопольний комітет отримали доручення від глави Кабінету міністрів Дениса Шмигаля вчинити перевірку доцільності підвищення ціни на газ. 

Нагадаємо, що Національною комісією з державного регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) були схвалені нові проекти постанов про нові тарифи серед компаній-операторів газорозподільних мереж -облгазів - вже з початку січня 2021-го року. 

Цю, як і інші, актуальні новини, MY.UA повідомляв у своєму матеріалі

А також ми писали про те, що Ігор Кондратюк розповів секрет, як можна економити на опаленні

Не пропустіть наші новини економіки на каналі в Twitter та читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом