В МЗС впевнені, що Росія хоче знищити Україну
В МЗС впевнені, що Росія хоче знищити Україну

В МЗС впевнені, що Росія хоче знищити Україну

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вбачає у затягуванні прийняття рішень Росією щодо врегулювання питання Донбасу глобальну стратегію щодо України

За його словами, РФ в переговорах в "нормандському форматі" навмисне «грає в довгу», а тому сторонам здається, нібито вона щось вичікує.

Очевидно, що глобальною стратегією країни-агресора є бажання "смерті для України як держави".

«Якби мова йшла про те, щоб прийняти мир на російських умовах - то будь ласка. Але позиція президента дуже чітка з цього приводу. І ми отримаємо мир на прийнятних умовах для України ", - заявив глава МЗС.

Позиція Кулеби

Дмитро Кулеба вже неодноразово заявляв, що якщо Росію не влаштовує який закон в Україні, то це проблеми Росії. Україна – незалежна держава, яка приймає ті закони, які необхідні їй.

МЗС, за словами міністра, - не бюро задоволення бажань якихось країн.

Позиція дуже проста, вже декілька років йде реалізація реформи децентралізації. Саме в рамках цього процесу можна розглядати повноваження деяких окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Що стосується згадки в Конституції так званого ОРДЛО – це недопустимо. Про це Україна відверто заявила своїм партнерам.

Росія зі свого боку, звинуватила Україну в ігноруванні мінських угод.

Російські політики наголосили, що вони роблять все необхідне для реалізації положень мінських угод в той час, як Україна робить такі от заяви.

В РФ заявили, що депутати Верховної Ради не відрізняються розумом. Україна спокійно не виконує умови договору, західні партнери її підтримують, всі невдачі звалюють на РФ та вводять проти неї санкції.

Слідкуйте за свіжими новинами, де Вам зручно: наш Telegram  та  Viber!

Чи можливий компроміс у 2021-му році

Військовий експерт Олег Старіков впевнений, що в 2021 році ситуація не зміниться.

«Буде те ж саме» - сказав він в ефірі телеканалу «НАШ».

Нинішня влада взяла на озброєння тактику попередників – вони роблять багато заяв, але по факту нічого не відбувається. Справа йде до заморожування конфлікту.

Основне питання – чи потрібна Україні окупована територія. Звісно ніхто не скаже, що не потрібна. Всі політичні сили вважають, що територію треба повертати.

І це проблема не Росії, це проблема України.

Для її вирішення варто визначитися з відповіддю на політичне питання: виконувати чи не виконувати мінські угоди.

У попередньої влади була така можливість, але вони нічого не зробили. У влади нинішньої є просте рішення – поставити на голосування це питання у Верховній Раді.

Якщо депутати проголосують за виконання мінських угод, значить виконати їх, якщо голосів буде замало – не виконуємо їх. Тоді треба переходити до плану Б, про який всі говорять.

Старіков наголосив, що в політиці не повинно бути такого, що кажуть одне, роблять друге, а думають третє.

Українська влада говорить, що треба розмовляти з Росією. Але думка Старікова така – керівництво РФ не буде розмовляти з нинішньою владою, не буде діалогу між міністром Кулебою та міністром Лавровим, не будуть представники спілкуватися в рамках ТКГ.

В переговорах дипломатів є поняття рівності фігур. Так от представники РФ не вважають рівними собі представників України.

Старіков наголосив, що добре, що в ТКГ є Кравчук – це ваговик в політиці, з яким Кремль буде говорити.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що російську військову техніку переправляють в бік України.

Москаль розповів, що проект "Новоросія" продовжують виконувати і Україна буде втрачати території і далі. Читайте всі актуальні новини на порталі MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом