Президента Зеленського звинувачують в експлуатації неповнолітніх
Президента Зеленського звинувачують в експлуатації неповнолітніх

Президента Зеленського звинувачують в експлуатації неповнолітніх

Обговорення новорічного привітання від Президента України Володимира Зеленського набирає обертів. У мережі з'явилися дані, що дітям, які були присутні на зйомці заплатили всього лиш по 500 гривень, це з тією умовою, що запис відео тривав до 3 ночі. Про це стало відомо з телеграм-каналу БДСН.

Новорічне привітання Президента України було незвичне, і готувалося воно заздалегідь. Саму зйомку було заплановано на 27-28 грудня, але для втілення запланованого потрібні були діти.

Відбір через агенство 

Як стає відомо, що дітей брали на зйомку через кастингове агенство «Лот». Набір хлопчиків та дівчаток для привітання був проведений 25 грудня.

Всю інформацію оприлюднили автори так званих оголошень на кастинг, вони представили скріни текстів, що надсилалися батькам дітей.

Слідкуйте за свіжими новинами, де Вам зручно: наш Telegram  та  Viber!

Зйомки планували провести у дві зміни 27-28 грудня

Батькам розповідалися всі умови та уточнювалося, що зйомки будуть до новорічного привітання президента і що діткам треба буде зіграти емоції.

За даними ЗМІ, зйомки тривали з 18:00 до 03:00 ночі і за відпрацьований час дітям заплатили по 500 гривень.

За статтею 188, 189 і 192 КЗпП заборонено залучати неповнолітніх працівників до нічних робіт, якщо вечірня зміна хоча б частково припадає на час після 22.00. Тобто, протягом 4 годин з 22.00 до 3.00 відбувалася незаконна експлуатація дітей в особистих інтересах Президента України.

Проте, цей інцидент цікавить лише тих, кому не подобається чинна влада. Претензій з боку батьків дітей поки що не має.

Громадяни України розділилися на два табори відносно виступу президента: одні вважають, що це не допустимо і піар, а інші стверджують, що 15 хвилин виступу варті були того.

«Подивіться на дітей, вони в шоці!» - написала під відео Наталія Мацибора.

«А мені сподобалося привітання! А коли вже похвалять супер-связістів? Без нас ви б ніколи не змогли нести свою нісенітницю (я не про Зеленського зараз, я за всіх вас) – написав Проста Людина.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що чинний Президент України у своєму привітанні спілкувався з дітьми, з майбутнім нашої незалежної та сильної держави та зазначив, що Україна супердержава.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом