Очільник Мін'юсту Малюська показав ремонт камер в СІЗО за 70 тисяч гривень
Очільник Мін'юсту Малюська показав ремонт камер в СІЗО за 70 тисяч гривень

Очільник Мін'юсту Малюська показав ремонт камер в СІЗО за 70 тисяч гривень

У Міністерстві юстиції України показали, як виглядають камери СІЗО після ремонту, який обійшовся майже в 70 тисяч гривень (на одну камеру)

Як розповів очільник Міністерства юстиції України Денис Малюська, ремонт камери на 22 людини має собівартість 67 тисяч 450 гривень. Ремонтували камеру в Київському слідчому ізоляторі. Міністр юстиції відзначив, що з бюджету для цього ремонту не було взято й копійки.

Ремонт камери за 70 тисяч

Євген Захаров, директор Харківської правозахисної групи, розповів, що ніякий капітальний ремонт не може ліквідувати грибок чи цвіль на стінах.

«Сьогодні вже нічого не можна сховати. Це раніше можна було щось сховати. А сьогодні… Хоч і заборонені мобільні телефони, все одно вони там є. І це бізнес для працівників системи. Платні камери, платні тюрми – це підхід дискримінаційний, за ознакою заможності, власне. Держава дуже погано фінансує цю систему. В бюджет закладається десь приблизно половина від потреби. А реально отримуючи половину від половини, виходить, що система отримує 25-30% від того, що потрібно. А ще при цьому кажуть про реформу. Яка може бути реформа без фінансування?», - дивується правозахисник.

Інші новини України й світу читайте в нашому Viber!

Малюська про платні в'язниці 

Очільник Мін'юсту говорить, що деякі СІЗО в Україні переповнені й побутові умови там обмежені. Тому треба їх покращувати. Бюджетних коштів на це не вистачає. Тому з'явилася ідея впровадження платних в'язниць та VIP-камер. 

Громадськість не влаштовує той момент, що таким чином порушуватиметься КВК (Кримінально-виконавчий кодекс), де йдеться про те, не повинні надаватися переваги з огляду на майновий стан людини. Проте Малюська запевняє, що жодної дискріманації тут немає, навпаки йдеться про впровадження належного доступу кожного до ліпших умов перебування.

Актуальні новини політики в світі в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Порошенко повідомив гарну новину для України.

Також портал MY.UA писав, що в Україні збираються узаконити приватні армії.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом