Помер 30-річний чоловік, якому пересадили серце у Львові: медики назвали причину
Помер 30-річний чоловік, якому пересадили серце у Львові: медики назвали причину

Помер 30-річний чоловік, якому пересадили серце у Львові: медики назвали причину

Минулої ночі у Львові помер 30-річний Едуард зі Львова, якому 25 грудня пересадили серце. Причиною смерті пацієнта лікарі назвали поліорганну недостатність.

Про це повідомляє Інформ-агенство Galnet.

"Поліорганну недостатність спровокували печінкова та ниркова недостатності. А вони були наслідками серцевої недостатності, через що пацієнт потребував трансплантації серця. На жаль, із декомпенсацією по печінці та ниркам ми не змогли впоратися. Пацієнтові провели кілька сеансів з гемодіалізу, геодіафільтрацію, було налагоджено ЕКМО, однак це не дало бажаного позитивного результату, і пацієнт помер", - розповів медичний директор із анестезіологічної роботи Львівської лікарні швидкої допомоги Іван Міськів. 

За його словами, смерть пацієнта не пов'язана з роботою трансплантованого серця, оскільки пацієнт з донором підходили за сумісністю і серце прижилося.

"Після смерті чоловіка на патологоанатомічному дослідженні жодних претензій до роботи серця не було", - сказав Іван Міськів.

Нагадаємо, що у львівській лікарнічетверо реципієнтів отримали нові органи від одного донора
47-річна жінка померла від крововиливу в мозок, і рідні погодились на забір органів.

Відео У Львові провели трансплантації одразу чотирьох органів від однієї донорки

Після смерті врятувати 4 життя. У Львові провели трансплантації одразу чотирьох органів – двох нирок, серця та печінки. Донором стала 47-річна жінка, лікарі констатували у неї смерть мозку, а рідні дали дозвіл на забір органів. До речі, операцію з трансплантації печінки у Львові провели вперше. Більше – у сюжеті.

У Львові провели трансплантації одразу чотирьох органів від однієї донорки
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

 

Автор:
Юлія Шевченко
Источник материала
loader
loader