В Україні знову підвищили пенсії: скільки отримають українці
В Україні знову підвищили пенсії: скільки отримають українці

В Україні знову підвищили пенсії: скільки отримають українці

В Україні підвищили мінімальну пенсійну виплату.

Йдеться про збільшення з 1 січня 2021 року розміру мінімально допустимої пенсії за віком для непрацюючих пенсіонерів.

Якою тепер буде мінімальна пенсія непрацюючих пенсіонерів

Згідно з повідомленням прес-служби Пенсійного фонду України, розміщеному в соцмережі Facebook, розмір мінімальної пенсійної виплати для не працевлаштованих пенсіонерів зросте до 2400 гривень.

У зв'язку з чим в Україні підвищили пенсії

Відповідно до інформації відомства, збільшення обумовлене зростанням розміру мінімальної заробітної плати в країні до 6000 гривень. Так, українці, які досягли віку 65 років, які мають стаж роботи 35 років (для чоловіків) або 30 років (для жінок), будуть отримувати пенсію за віком дорівнює 40% мінімальної заробітної плати.

Найсвіжіші новини економіки - на нашому каналі в Viber! Приєднуйтесь також в Telegram!

У Пенсійному фонді повідомили, що при майбутньому звільненні пенсіонерів з роботи, їх пенсійну виплату почнуть нараховувати з дня закінчення робочої діяльності.

Зазначимо, що в минулому році розмір середньої пенсії в Україні було збільшено на 400 гривень і він досяг 3410 гривень. Згідно з відомостями міністерства, така можливість з'явилася у зв'язку з "комплексною програмою підвищення пенсій". Таким чином, підвищені виплати пенсій були нараховані 10 мільйонам українських пенсіонерів.

З першого дня грудня місяця 2020 року мінімальну пенсію в Україні збільшили на 57 гривень, як це передбачав закон про держбюджет на 2020 рік. З цього часу мінімальна пенсія почала складати 1769 гривень. Так, вже вдруге за рік в Україні підвищили розмір пенсії після липневого зростання на 74 гривні.

Поточне збільшення пенсійної виплати не повинно бути останнім в 2021 році, адже в Кабінеті міністрів анонсували пятистуступінчату стратегію щодо збільшення пенсій для українців цього року.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що триває фінансування пенсій на січень.

З першого місяця 2021 року українців чекають зміни, не всі з яких приємні. Читайте актуальні соціальні новини на MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом