"Мені шкода": Помпео прокоментував роботу над вирішенням конфлікту на сході України
"Мені шкода": Помпео прокоментував роботу над вирішенням конфлікту на сході України

"Мені шкода": Помпео прокоментував роботу над вирішенням конфлікту на сході України

Держсекретар США Майк Помпео, який незабаром покине свій пост, шкодує, що зусилля США не допомогли досягнути значного прогресу у вирішенні конфлікту на сході України.

Про це він розповів в інтерв'ю для Bloomberg.

Відповідаючи на запитання Девіда Рубенштейна щодо ситуації на окупованому Донбасі та в анексованому Криму, Помпео наголосив, що конфлікт "переважно заморожений". 

"Росіяни двічі укладали угоди, які не виконували. Мені шкода", - сказав американський держсек.

За його словами, США "продовжують чинити правильно для українського народу". Помпео нагадав про спробу країни зупинити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2", а також рішення президента Дональда Трампа про надання Україні летального обладнання.

"Ми зробили для них правильні речі, і ми намагалися зміцнити здатність України оборонятися від загрози з боку Росії, зокрема військової, інформаційної, внутрішньої та енергетичної, - продовжив очільник Державного департаменту США. - Ми не досягли значного прогресу, і європейці своїми дипломатичними зусиллями - також. Мені шкода".

Днями прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що США влаштували "свавілля в міжнародній політиці". 

Нагадаємо, що держсекретар США зберігає подарунок від пораненого українського військового. Це - нашивка з форми молодого капітана, яку він отримав, коли відвідував травматологічне відділення Київського військового госпіталю у січні минулого року. 

Відео Росія має припинити окупацію Криму – заява держсекретаря США Майка Помпео

Держсекретар США Майк Помпео у своїй заяві наголосив, що Америка не визнає і ніколи не визнає претензії Росії на суверенітет над півостровом. Помпео також нагадує, що російські окупанти продовжують порушувати права людини у Криму. Більше - у розділі Політика 

Росія має припинити окупацію Криму – заява держсекретаря США Майка Помпео
ТСН. Ранок
  • Facebook 1
  • Twitter 1
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
loader
loader