На Прикарпатті горів готель з туристами
На Прикарпатті горів готель з туристами

На Прикарпатті горів готель з туристами

В Карпатах 6 січня вигорів вщент туристичний готель «Салют Буковель», в якому на період виникнення пожежі було зареєстровано 25 людей. Про даний випадок проінформував пресцентр обласного управління ДСНС.

Готель «Салют Буковель» знаходиться у селі Поляниця Яремчанської міської ради на Прикарпатті. Сам готель був виконаний в стилі Карпатського зрубу. За 10 хвилин пішої прогулянки туристи могли потрапити до серця курортно-розважального центру Буковель.

Пожежа сталася 

Та 6 січня о 03:48 до Служби порятунку на номер «101» надійшло повідомлення про займання триповерхового котеджного житлового будинку. На місце виклику невідкладно було направлено рятівників Державної пожежно-рятувальної частини №9 м. Яремче, Державного пожежно-рятувального поста смт. Ворохта, КП ПД с. Поляниця, ДПК ТзОВ «Буковель», Державного пожежно-рятувального поста смт. Делятин та чергову зміну Оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України в Івано-Франківській області, адже було надано інформацію, що горить вся споруда.

Інші новини України читайте в нашому Viber!

Під час прибуття на місце події рятувальниками було встановлено, що з'єднанні котеджі 25х10 метрів були повністю охопленні вогнем. На момент прибуття пожежників всіх туристів, що перебували на той момент в готелі було попереджено про виникнення займання на території котеджу та евакуйовано у безпечне місце.

Площа пожежі склала близько 250 кв.м. Гасіння пожежі ускладнювалося сильним поривчастим вітром, тому була пряма загроза, що вогонь може перекинутися на сусідні будівлі. Проте, згуртованій роботі та спільними зусиллями всіх задіяних бригад вогонь вдалося приборкати.

Правила поведінки під час пожежі 

О 05:54 ранку 6 січня пожежу було локалізовано, а о 07:18 – ліквідовано.

Причина виникнення пожежі поки, що встановлюються.

Актуальні новини в нашому Telegram

До подолання вогняної стихії та її повної локалізації було залучено 27 осіб особового складу шести пожежно-рятувальних частин та 8 одиниць спеціальної техніки.

Запам'ятайте, що під час виникнення пожежі не варто панікувати, а потрібно думати швидко і раціонально, адже вогонь не буде чекати поки ви заспокойтеся. При чіткому дотриманні правил безпеки під час вогню жахливих наслідків можна уникнути.

У будь-яких випадках при виявленні осередку пожежі терміново зателефонуйте до Служби порятунку «101», щоб потім не було пізно.

Також портал MY.UA писав, що ДТП яке відбулось на перехресті вулиці Маршала Малиновського та Оболонського проспекту. Зіткнулися три автівки. Попередньо встановлено, що один із водіїв, який був за кермом Renault, проїхав на заборонений сигнал світлофора.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом