Після штурму Капітолію порушили 25 справ про внутрішній тероризм
Після штурму Капітолію порушили 25 справ про внутрішній тероризм

Після штурму Капітолію порушили 25 справ про внутрішній тероризм

КИЇВ. 11 січня. УНН. Після штурму Капітолію прихильниками чинного президента США Дональда Трампа у країні було порушено щонайменше 25 кримінальних справ про внутрішній тероризм. Про це повідомив конгресмен Джейсон Кроу у Twitter після телефонної розмови з міністром армії США Раяном Маккарті, передає УНН.

"Міністр Маккарті повідомив, що було відкрито щонайменше 25 справ про внітрішній тероризм - як наслідок штурму Капітолію", - йдеться в оприлюдненому конгресменом пресрелізі.

Маккарті, за словами Кроу, підтвердив, що на місці події було виявлено довгоствольну вогнепальну зброю, коктейлі Молотова, саморобні вибухові пристрої і наручники.

Спікер нижньої палати Конгресу США Ненсі Пелосі повідомила напередодні, що у понеділок, 11 січня, Палата представників почне розглядати резолюцію із закликом до віце-президента США Майка Пенса усунути чинного президента країни Дональда Трампа.

Пелосі зажадала усунути Трампа від влади 7 січня, на наступний день після того, як прихильники чинного президента увірвалися в будівлю Капітолію у Вашингтоні, зірвавши засідання конгресу. Тоді вона заявила, що якщо Пенс не скористається 25-ю поправкою, Палата представників може ініціювати імпічмент.

Відповідно до американської Конституції, 25-а поправка передбачає автоматичну передачу влади віце-президенту країни в тому випадку, якщо він і велика частина адміністрації президента заявлять про недієздатність чинного глави держави.

Теги по теме
расследование
Источник материала
loader
loader