Люди не витримують: у регіонах пройшли акції протесту проти зростання тарифів на ЖКП
Люди не витримують: у регіонах пройшли акції протесту проти зростання тарифів на ЖКП

Люди не витримують: у регіонах пройшли акції протесту проти зростання тарифів на ЖКП

У неділю відразу в кількох областях України пройшли акції проти підвищення цін на оплату комунальних послуг

В Україні розпочалися «газові бунти». Спочатку мешканці полтавського містечка Лубни вийшли на протест через збільшення тарифу за газопостачання. Близько 300 мітингарів перекрили трасу Київ – Харків і вимагали знизити ціну. Вчора ж подібні акції протесту відбулися в Харківській, Миколаївській та Полтавській областях.

Протести у Харківській області

Відразу у 13 районах та у самому Харкові пройшли акції протесту населення через підвищення цін на тарифи за комунальні послуги. Особливо невдоволені люди зростанням оплати за газ.

У м. Балаклея мешканці перекрили вуличний рух на перехресті у центрі міста. Вони безперервно ходили пішохідним переходом, вимагаючи переглянути ціну за тарифи на ЖКП.

У Люботині близько 150 мітингувальників підписали петицію проти зростання оплати за комунальні тарифи. Група незгодних перекривала рух транспорту на трасі «Київ – Харків – Довжанський».

Загалом же люди 10 січня провели мітинги під стінами будинків місцевих рад. Так близько 70 осіб висловлювали невдоволення біля Вовчанської РДА, пройшли мітинги біля РДА у Чугуєві, Новій Водолазі, Богодухові, Ізюмі, Лозовій, Золочеві, Дергачах.

Також були люди і біля Харківської міської ради, на центральних площах селищ та містечок Валки, Барвінкове, Мерефа.

За повідомленнями Національної поліції участь у акціях протесту взяли більше 1 000 людей. Поліцейські охороняли порядок та зареєстрували інформацію про події в Єдиному обліку територіальних підрозділів поліції.

Чекаємо на Вас в Telegram та Viber!

Протести в Полтавській та Миколаївській областях

Мешканці Полтави перекрили рух на трасі Київ – Харків, вимагаючи звернути увагу на невдоволення населення ростом оплати за використання газу.

В неділю рух був перекритий на вулиці Київське Шосе. За повідомленням прес-секретаря патрульної поліції близько 20 мітингувальників рухалися по пішохідному переходу, перекриваючи рух на ділянці траси.

9 січня населення зібралося під стінами споруди Полтавської ОДА та біля Полтавської міської ради.

11 січня зібрання відновлять. Мітингувальники збираються вручити свої вимоги представникам влади.

У центрі Миколаєва пройшов мітинг проти підвищень тарифів на газ, електроенергію та воду.

Спочатку учасники акції зібралися біля Миколаївської міської ради, далі вони вирушили на Інгульський міст, де перекрили рух транспорту. Однак поліцейські тут діяли жорсткіше – мітингувальників розігнали та відновили трафік.

Невдоволені люди повернулися до будівлі міськради, щоб скоординувати подальші дії.

Населення не витримує тиску з боку влади стосовно того, що з 1 січня суттєво зросли тарифи за оплату тепла та електроенергії. Скасували пільгові 100 кВТ/год по ціні 90 копійок. Для тих, хто використовує мало електроенергії платіжка зросла майже вдвічі.

Також зросла ціна за відносно новий вид комунальних послуг – транспортування газу по трубах.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що український ведучий та шоумен Ігор Кондратюк виступив категорично проти оплати транспортування газу.

Підвищення тарифів на газ з 1 січня може бути не останнім. Постачальники газу вже почали інформувати населення про можливі подальші зростання. Читайте всі гарячі новини на MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом