Шмигаль знайшов спосіб знизити ціни на газ в Україні
Шмигаль знайшов спосіб знизити ціни на газ в Україні

Шмигаль знайшов спосіб знизити ціни на газ в Україні

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, як можна знизити вартість газу для Українців.

При цьому глава Кабміну повідомив про існування двох підходів по досягненню цієї мети.

Які два способи зниження ціни газу пропонує Шмигаль

Відповідно до першого підходу, передбачено, що формувати газові тарифи почнуть при використанні формули відібрання від ціни європейських хабів вартості транспортування газу в Україну.

Інші новини економіки - в Viber!  Читайте нас в Telegram!

При цьому, згідно з другим підходом, всі газопостачальні компанії зобов'язані публікувати свій річний тариф на газ. На думку глави Кабміну, таким чином можливе посилення конструктивної конкуренції на ринку.

Крім того, прем'єр-міністр заявив, що проведена нарада допомогла сформувати механізм поступового зниження ціни транспортування газу і обіцяв, що в країні ретельно перевірять всі компанії-газопостачальники, в яких зараз найвищі тарифи.

Зміна ціни газу - підхід Міненергетики

Про зміну механізму встановлення вартості газу для населення ведуть дискусії також в Міністерстві енергетики.

Так, згідно з постановою відомства, як один з варіантів розглядають фіксовану ціну газу на один рік (з 1-го лютого 2021-го року до 1-го лютого 2022 року).

Однак такий підхід може мати ряд наслідків, як повідомляє координатор ЖК програм громадянської мережі "ОПОРА" Тетяна Бойко.

Так, на думку експерта, з установкою фіксованої ціни відбудеться відкат реформи газового ринку, що не може не вдарити по "гаманцях" українських громадян. До того ж, через такий стан речей знову постане питання покупки газу у Російської Федерації.

Зазначимо, що на MY.UA регулярно оновлюється стрічка новин.

Раніше ми повідомляли про те, що ринок української землі офіційно запрацює вже з 1 липня 2021 року.

А також портал MY.UA повідомляв, що Національний банк України дозволив українцям самостійно обирати та змінювати банк для виплати заробітної плати, адже раніше компанія чи організація на яку ви працюєте сама робила за вас цей вибір.

Приєднуйтесь до нас в Twitter! 

Слідкуйте за нами в Flipboard і читайте свіжі новини!

Источник материала
Поделиться сюжетом