Домовилися активізувати імплементацію програми інтеграції в ЄС: про що говорили Зеленський і Санду
Домовилися активізувати імплементацію програми інтеграції в ЄС: про що говорили Зеленський і Санду

Домовилися активізувати імплементацію програми інтеграції в ЄС: про що говорили Зеленський і Санду

Президент України Володимир Зеленський та лідерка Молдови Мая Санду 12 січня провели перемовини, під час яких обговорили низку тем і досягли домовленостей.

Про це президентка Молдови Мая Санду на спільному брифінгу із президентом України Володимиром Зеленським.

Санду зауважила, що їй дуже приємно перебувати сьогодні у Києві з першим офіційним візитом на посаді президента Молдови.

"Під час зустрічі ми підтвердили наше спільне бажання активізувати імплементацію нашими країнами, програми європейської інтеграції. Цей шлях є стратегічним варіантом для Молдови і України та надійним способом розбудови функціональної держави із сучасною, ринковою економікою. Ми також висловилися за посилення молдовсько-українському діалогу у східному партнерстві, зокрема, у рамках саміту цієї ініціативи, який відбудеться цьогоріч", - сказала Санду.

Також лідери України та Молдови обговорили питання відносин обох країн, домовилися активізувати зусилля та визначити взаємовигідні рішення з проблем.

"Цьому контексті домовилися відновити діалог по лінії профільних установ наших країн, зокрема, продовження діяльності робочих груп та галузевих комісій поточних питань", - додала Санду.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вдень 12 січня розпочав зустріч із президенткою Молдови Маєю Санду, яка приїхала до України з офіційним візитом. Санду привіталася з військовими українською мовою словами"Слава Україні!".

Відео Президентка Молдови привіталася з почесною вартою гаслом "Слава Україні"

Президентка Молдови Майя Санду під час візиту до України привіталася з почесною вартою гаслом "Слава Україні"

Президентка Молдови привіталася з почесною вартою гаслом "Слава Україні"
Політика
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Источник материала
loader
loader