Зеленський і Санду домовилися створити раду для вирішення спільних завдань України та Молдови
Зеленський і Санду домовилися створити раду для вирішення спільних завдань України та Молдови

Зеленський і Санду домовилися створити раду для вирішення спільних завдань України та Молдови

Позиція України щодо врегулювання ситуації у Придністров'ї незмінна: це підтримка територіальної цілісності Молдови в її міжнародно визнаних кордонах. На цьому наголосив Володимир Зеленський на онлайн-брифінгу за результатами перемов із президенткою Молдови Майєю Санду. Вона з першим офіційним візитом в Україні. Зранку відбулася офіційна церемонія зустрічі глав держав.

Журналістів на урочистості не пустили. Вони спостерігали за дійством із Маріїнського парку. Його територію охороняли кілька десятків правоохоронців. Нова президентка Молдови привіталася з українськими військовослужбовцями гаслом "Слава Україні", після чого пройшлася з Володимиром Зеленським подвір'ям Маріїнського палацу.

Після урочистостей глави держав рушили на переговори. Після них підписали двосторонні документи між країнами. Зокрема, Меморандум щодо транспортно-транзитного потенціалу. Володимир Зеленський і Майя Санду також домовилися про створення президентської ради для вирішення спільних завдань України та Молдови. А також торкнулися питань цілісності обох держав. Раніше Президент України назвав візит Майї Санду до Києва початком нових відносин між країнами.

"Сьогодні ми також обговорили ситуацію в Придністровському регіоні Молдови. Вкотре хочу наголосити, що позиція України з приводу придністровського врегулювання є незмінною: ми твердо підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність Республіки Молдова в рамках її міжнародно визнаних кордонів", - сказав Зеленський.

"Хотіла б підкреслити ще раз, що Республіка Молдова рішуче і беззастережно підтримує територіальну цілісність і суверенітет України", - наголосила президентка Молдови.

Источник материала
loader
loader