Президенти України та Молдови створять спільну Раду
Президенти України та Молдови створять спільну Раду

Президенти України та Молдови створять спільну Раду

КИЇВ. 12 січня. УНН. Сьогодні, 12 січня, під час зустрічі з президентом Республіки Молдова Майєю Санду, Президент України Володимир Зеленський повідомив про створення Президентської Ради, для вирішення спільних задач із Молдовою, інформує УНН.

“Ми домовилися створити Президентську Раду, в рамках якої ми будемо форматувати стратегію та координувати наші дії для вирішення завдань двостороннього порядку денного. Ми погодилися, що пріоритетними сферами для спільного економічного іпмульсу будуть: енергетика, інфраструктура, транспорт, транзит”, - заявив Глава держави.

За словами Зеленського, є чимало напрацювань для поглиблення співпраці в енергетичній сфері.

“Це збільшення обсягів зберігання природнього газу молдовської сторони в українських сховищах, при транзиті європейського газу територією Молдови до України. Відновлення постачання електроенергії до Молдови та транзиту електроенергії з України до Румунії, який пройде територією Молдови”, - зауважив Президент.

Нагадаємо, УНН повідомляв, що Зеленський провів зустріч з президентом Молдови Санду тет-а-тет.

Додамо, що під час зустрічі з президентом Республіки Молдова Майєю Санду Президент України Володимир Зеленський розповів про нову ціль — будівництво магістралі “Київ — Кишинів”.

Теги по теме
Украина Владимир Зеленский Президент Молдова
Источник материала
loader
loader