CES 2 021: Panasonic представив голографічний Head-Up дисплей з штучним інтелектом для автомобілів нового покоління
CES 2 021: Panasonic представив голографічний Head-Up дисплей з штучним інтелектом для автомобілів нового покоління

CES 2 021: Panasonic представив голографічний Head-Up дисплей з штучним інтелектом для автомобілів нового покоління

Компанія Panasonic Automotive представила на міжнародній виставці CES 2021 новий Head-UP дисплей з доповненою реальністю (AR) для автомобілів нового покоління.

Використовуючи останні розробки в області оптики, проекцій, обробки зображень, а також штучного інтелекту, підтримувані контролером домену салону SPYDR, інженери Panasonic сконструювали інноваційну систему візуальної допомоги водієві.Новий AR HUD об’єднує фізичну і доповнену реальність, проектуючи на лобове скло яскраву двоплощинних лазерну голографію високої якості, що відображає значущу для водія інформацію – real time дані про дорожню ситуацію, які оновлюються кожні 300 мілісекунд, multiply-навігацію, швидкість руху, залишок палива, кілометраж і т.

Масове застосування подібних розробок в автомобілях може початися вже з 2023 року.

Система точно відстежує напрям погляду водія, а також переміщення об’єктів навколо автомобіля, що рухається, і відповідно до цього динамічно підлаштовує (зміщує) голограми і зображення доповненої реальності, уникаючи «розсинхрону».

Це дозволяє знизити навантаження на людину і зробити керування автомобілем максимально безпечним.

Крім технологій Panasonic новий Head-UP дисплей використовує розробки Envisics, найбільшого стартапу в області створення автомобільної голографії, і технології AI-навігації, 3D-локалізації та ситуаційної аналітики від компанії Phiar, розробника патентованої платформи просторової навігації AR на базі штучного інтелекту.

«HUD – одна з найбільш швидко зростаючих категорій ринку транспортних засобів, однак традиційні індикатори на лобовому склі покривають лише невелику ділянку дороги, – коментує Скотт Кірчнер, президент Panasonic Automotive і виконавчий директор Panasonic Smart Mobility.

– Рішення Panasonic в області AR HUD охоплюють більше дорожнього простору і при цьому поєднують стандартну інформацію (дані про швидкість руху і запас палива) з 3D-проекціями на об’єкти, навігаційною та іншою важливою інформацією, яка накладається на дорожній простір попереду.

З огляду на те, що кількість безпілотних транспортних засобів буде рости, наш AR HUD зможе забезпечити підвищений комфорт і впевненість для пасажирів, що дуже важливо».Ключові особливості нового AR Head-UP дисплея:Використання алгоритму PRIZM робить новий AR HUD від Panasonic перспективним не тільки по відношенню до існуючих, а й принципово нових потреб водіїв:Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Источник материала
Поделиться сюжетом