Голова ВАКС була на вечірці ексрегіонала Ківалова разом із суддями Вовком та Тупицьким – ЗМІ
Голова ВАКС була на вечірці ексрегіонала Ківалова разом із суддями Вовком та Тупицьким – ЗМІ

Голова ВАКС була на вечірці ексрегіонала Ківалова разом із суддями Вовком та Тупицьким – ЗМІ

Очільниця Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич відвідувала передноворічну вечірку, організовану колишнім депутатом "Партії регіонів" Сергієм Ківаловим у його НУ "Одеська юридична академія". На ній були також присутні голова КСУ Олександр Тупицький, а також голова Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка, справу якого розглядає ВАКС. Це встановили журналісти "Слідство.Інфо" в матеріалі "Таємниці Слідства". 

Крім того, на цю вечірку прибули детективи НАБУ, які намагалися вручити Вовку повісту на судове засідання. Павло Вовк залишив будівлю без верхнього одягу, проігнорувавши детективів.

Коли журналісти зателефонували голові ВАКС Олені Танасевич, вона порадила звертатися до пресслужби суду і кинула слухавку. А в Антикорупційному суді відповіли, що Танасевич приїхала до навчального закладу на 18-ту годину для того, щоб обговорити онлайн-лекцію для студентів.

Директор інституту Василь Фелик повідомив журналістам, що не має інформації про проведення вечірки на території навчального закладу. Також він не міг чітко відповісти, коли саме Олена Танасевич приїхала до закладу, і не зміг надати фото чи відео з зустрічі судді з викладачами, студентами і керівництвом інституту.

А от на запитання щодо того, чому на території Одеської юракадемії був Павло Вовк, директор інституту зазначив, що територією закладу може ходити будь-хто, вона відкрита для відвідувачів.

Наступного дня після того, як журналісти надіслали запит до Вищого антикорупційного суду, на сторінках ВАКС та НУ "Одеська юридична академія" з'явилися анонси онлайн-лекцій, де братиме участь Олена Танасевич.

Нагадаємо, Павла Вовка підозрюють у спробі захопити державну владу, тиску на суддів та ухваленні рішень на користь певних політиків. Національне антикорупційне бюро оприлюднило записи, які нібито доводять існування злочинного угруповання. Матеріали охрестили "плівками Вовка".

Зокрема, Павло Вовк проігнорував засідання, які були призначені на 22 і 29 жовтня та 2, 5, 23 листопада, а також назвав повідомлення НАБУ "черговою маніпуляцією і безсовісною брехнею".

Источник материала
loader
loader