В Україні починають карати власників бізнесу за відсутність засобів захисту у відвідувачів
В Україні починають карати власників бізнесу за відсутність засобів захисту у відвідувачів

В Україні починають карати власників бізнесу за відсутність засобів захисту у відвідувачів

Пропустив клієнта без маски - заплатиш штраф. Стягнення може сягати 5-ти тисяч гривень. Такі зміни до закону Верховна рада ухвалила ще в середині грудня.

Про те, як на новацію відреагувати підприємці і їхні клієнти -14 січня йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Сьомий день локдауну. Десятий місяць - масштабного карантину. І схоже до обмежень більшість українців звикли. Бо ані штовханин в трамваях, ані виривання волосся в маршрутках, ані бійок у супермаркетах.

Нині більшість пасажирів слухняно дістають маски щойно приїжджає траснпорт, покупці - ще до входу у  магазин.

Втім, щойно зникає пильне око водія, охоронця чи камера журналістів - у багатьох з носу захист злітає.

І якщо раніше за такий тренд відповідальність ніс тільки покупець, тепер, згідно оновленого закону - карати будуть сам магазин. Ну або перевізника.

У Держпродспоживслужбі пояснюють - так оновили закон, аби унеможливити будь які порушення карантину. Тепер стягнути з ФОПА чи підприємства можуть аж до трьохсот оподаткованих мінімумів. А це від трьох до понад пяти тисяч гривень.

Окрім цього, раптом клієнт хоч би що противиться захищатись маскою - підприємство має подбати про обслуговування іншим методом. Онлайн доставка чи наприклад - виніс куплених предметів на вулицю.

Відео Штрафи за відсутність масок: як підприємці та їхні клієнти відреагували на новацію

Пропустив клієнта без маски - заплатиш штраф. Відсьогодні в Україні починають карати власників бізнесу за відсутність засобів захисту у відвідувачів. Стягнення може сягати 5 тисяч гривень. Такі зміни до закону Верховна рада ухвалила ще в середині грудня. Як на новацію відреагували підприємці і їхні клієнти – у сюжеті.

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Клієнт оплачує замовлення зарання - онлайн, а приїжджає тільки, щоб його забрати. Таким собі кроком назустріч ще з початку карантину користуються і багато ресторанів, і великі непродовольчі гіпемаркети, і пошта.

Олександр - керівник одного із поштових відділень. І запевняє - до масок, хоч як прикро не було, українці потрохи звикли. А тих - хто відмовляється чи влаштовує скандали - одиниці. Так, каже, нині, дешевше.

Своєю чергою, експерти розповіли, як маска захищає від коронавірусу. Виявилося, що аерозоль, який містить вірус, електризується і не проходить через синтетичну тканину. 

Автор:
Олена Гущик
Источник материала
Поделиться сюжетом