Вантажівки масово в кюветах та снігу майже по пояс: в Україні почала вирувати негода
Вантажівки масово в кюветах та снігу майже по пояс: в Україні почала вирувати негода

Вантажівки масово в кюветах та снігу майже по пояс: в Україні почала вирувати негода

У Запорізькій області одразу 7 вантажівок застрягли у заметах. Важкі фури не могли подолати слизький підйом, а потім їх почало замітати.

Про це йдеться 14 січня у сюжеті ТСН.19:30.

Два десятки рятувальників витягали вантажівки за допомогою лебідок та тросів. Окрім далекобійників, протягом доби зі снігу витягли і кілька легкових авто. Надзвичайники просять без нагальної потреби не вирушати в дорогу і подбати про запас пального та зарядку для телефонів.

Відео В Україні машини застрягають у снігових заметах, люди травмуються на слизьких дорогах

У Запорізькій області одразу 7 вантажівок застрягли у заметах. Важкі фури не могли подолати слизький підйом, а потім їх почало замітати. Допомогу водіям довелося надавати в Пологівському, Василівському й Запорізькому районах. Надзвичайники просять без нагальної потреби не вирушати в далеку дорогу і подбати  про запас пального та зарядку для телефонів. Адже морози, за прогнозами, вдарять по всій Україні. На півдні їх чекають одразу після відлиги, тож ожеледиця на шляхах і тротуарах неминуча. В Одесі на посилене чергування переводять усі травмпункти. А в Карпатах - хуртовини і підвищена лавинонебезпека.

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Адже морози, за прогнозами, вдарять по всій Україні. На півдні їх чекають одразу після відлиги, тож ожеледиця на шляхах і тротуарах неминуча. В Одесі на посилене чергування переводять усі травмпункти. А в Карпатах — хуртовини і підвищена лавинонебезпека.

За ніч на Чорногірському хребті нападало ще 15 сантиметрів свіжого снігу. Подекуди він лежить уже метровим шаром, а хурделиця не вщухає. Тож рятувальники просять мандрівників утриматися від походів у гори.

"Є місця, де снігу майже по пояс. І зберігається 3 ступінь лавинонебезпеки на північно-східних схилах Карпат. Рекомендуємо туристам утриматися від високогір’я на найближчі дні", — зазначив керівник пошуково-рятувального відділення УДСНС в Івано-Франківській області Василь Фіцак.

Нагадаємо, що сьогодні на дорогах столиці через негоду сталося понад 150 ДТП.

Автор:
Дмитро Гулійчук
Источник материала
Поделиться сюжетом