Величезна кількість ДТП на дорогах та посилений режим низки служб: в Україні долають наслідки негоди
Величезна кількість ДТП на дорогах та посилений режим низки служб: в Україні долають наслідки негоди

Величезна кількість ДТП на дорогах та посилений режим низки служб: в Україні долають наслідки негоди

Патрульні забезпечують безпеку дорожнього руху.

У семи областях та у Києві засніжило. Від початку доби 14 січня на українських дорогах сталося 1,2 тис. автопригод.

Про це повідомляє пресслужба МВС України.

"Негода вирує у Львівській, Волинській, Рівненській, Житомирській, Тернопільській, Хмельницькій, Київській обл. і м.Київ. Посилено працюють усі оперативні служби", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на період негоди цілодобово працює оперативний штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах державного значення. Патрульні забезпечують безпеку дорожнього руху й  опрацьовують ДТП.

"На автошляхах України, де через негоду можливе ускладнення руху транспорту, поліцейські, спільно з рятувальниками та комунальними службами, готові до надання необхідної допомоги учасникам дорожнього руху. Снігоприбиральна техніка працює в посиленому режимі для очищення автошляхів та відновлення руху транспорту. Комунальні служби обробляють проїзну частину протиожеледними матеріалами", - додали у МВС.

За інформацією Укргідрометцентру, 15-16 січня в Україні очікується значне зниження температури: вночі до 12-18° морозу, в північних областях місцями до 21° морозу, вдень до 10-16° морозу. 17-18 січня холодна погода утримається.

Нагадаємо, сьогодні на дорогах Києва сталося понад 150 дорожньо-транспортних пригод. 

Відео Зимова негода: надзвичайники просять не вирушати в далеку дорогу без нагальної потреби

У Запорізькій області одразу 7 вантажівок застрягли у заметах. Важкі фури не могли подолати слизький підйом, а потім їх почало замітати. Допомогу водіям довелося надавати в Пологівському, Василівському й Запорізькому районах. Надзвичайники просять без нагальної потреби не вирушати в далеку дорогу і подбати  про запас пального та зарядку для телефонів. Адже морози, за прогнозами, вдарять по всій Україні. На півдні їх чекають одразу після відлиги, тож ожеледиця на шляхах і тротуарах неминуча. В Одесі на посилене чергування переводять усі травмпункти. А в Карпатах - хуртовини і підвищена лавинонебезпека.

ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анжела Слюсаренко
Источник материала
Поделиться сюжетом