«Ми український гурт і підтримуємо Україну» - Євгеній Абдюханов| гурт JINJER в Ukrainian Rock Talk
«Ми український гурт і підтримуємо Україну» - Євгеній Абдюханов| гурт JINJER в Ukrainian Rock Talk

«Ми український гурт і підтримуємо Україну» - Євгеній Абдюханов| гурт JINJER в Ukrainian Rock Talk

Дуже багато людей хочуть розібратися в питанні, хто ж такі JINJER та багато людей не хочуть розбиратися в  цьому питанні, що б не сказав бас-гітарист Євгеній Абдюханов.

В Ukrainian Rock Talk поговорили з представником популярного в Європі музичного рок-гурту JINJER. Грають вони метал, але в Україні цей напрям не дуже популярний.

JINJER стали володарями нагороди «The Best Ukrainian Metal Act», як найкращий метал-гурт в 2013 та 2016 роках. Гурт створений у 2008 році в Горлівці Донецької області.

Незважаючи на невисоку популярність на батьківщині, гурт наприкінці 2020 року поїхав у великий тур на підтримку свого альбому «MACRO». На початку пандемії гурт опинився в Австралії.

Були концерти в Ізраїлі. Підтримка була вражаючою, весь зал співав пісні.

Далі в Австралії музиканти відіграли 6 концертів. При чому планувалося 5, а 6-й додали, тому що в останньому місті туру був шалений ажіотаж. Квитки розлетілися просто, як гарячі пиріжки.

Після цього туру гурт JINJER з гордістю може заявити, що вони грали на всіх континентах світу.

Люди там не зіпсовані увагою, говорить Євгеній, тому підтримка та віддача від глядачів діже сильна. Австралійці народ дуже культурний та спокійний, але люди не стояли, підспівували.

Майданчики в Україні

Побувавши в різних куточках планети, Євгеній Абдюханов говорить, що в Україні ситуація дуже погана. Інтерв’ю проходило в столичному клубі «Теплий ламповий». Таких клубів у європейських та інших містах дуже багато, далеко не один і не два, і не десять.

В Україні ж таких місць дуже мало. Колективи середньої ланки просто не мають майданчиків, щоб доносити свою творчість до слухача.

В Києві закладів, де можна грати якісно всього 2. В інших містах їх взагалі немає.

Раніше, говорить музикант, грали в ПК, тепер вони себе вичерпали.

В Україні немає інфраструктури, а це основа для розвитку сцени.

Концерти в Росії

Гурт JINJER відмовлявся від концертів у Росії протягом 5 років.

По перше, були тури в Європі.

По друге, не хотіли негативної реакції суспільства, пояснювати свою позицію.

До 2020 року музиканти гурту не дали в Україні жодного інтерв’ю і це було помилкою.

Прийнявши рішення виступити в Росії, гурт отримав купу звинувачень та претензій від українців. Євгеній Абдюханов впевнений, що це рішення було необдуманим та емоційним.

В Україні написана одна рецензія на альбом «MACRO».

В менталітеті українців є така негативна риса, якщо люди чогось досягли за кордоном, значить на батьківщині їм нічого вже не потрібно.

«Вони молодці і вже все. Не будемо писати, оглядачи, висвічувати, спілкуватися з ними» - розповідає Євгеній.

Але коли був концерт в Києві, представники багатьох ЗМІ хотіли бути присутніми. Це Абдюханов також назвав поганою рисою менталітету – прийти на концерт безкоштовно і нічого не написати потім.

Нульова реакція ЗМІ на JINJER в Україні і зіграла ключову роль – музиканти вирішили зіграти в Росії. І не помилилися. Але знову ж таки на них вилили тонни бруду в інтернеті, але поговорити ніхто не прийшов.

Позиція гурту JINJER

Музиканти повністю підтримують Україну та державну позицію стосовно того, що Росія – агресор.

В колективі 4 чоловіка, є ще члени команди поза сценою і така позиція спільна для всіх.

Ситуацію в Україні Євгеній Абдюханов назвав трагедією і винні в ній обидві сторони конфлікту. Музикант зробив висновки не з прочитаного в інтернеті чи почутого по ТВ – він бачив све на власні очі.

Повернувшись в 2014 році з європейського туру до Донецька Євгеній бачив, як над головами жителів мирного міста літали літаки.

Вся «шпана» з його району переодяглася в форму ДНР і не лише «гопники». Частина людей пішла в «ополчення», хтось загинув, хтось поїхав, хтось залишився, але не пішов воювати – тому події на Сході дійсно трагічні, вони дійсно розкололи суспільство.

Повне інтерв'ю можна переглянути на каналі Ukrainian Rock News. Підписуйтесь, щоб бути в курсі всіх музичних подій, тут історії українських рок-груп, огляди музичного обладнання, віртуальні тури по українським фестивалям, ексклюзивні інтерв'ю з музикантами і експертами в сфері музики, які діляться своєю думкою і досвідом.

Источник материала
Поделиться сюжетом