Уряд Нідерландів йде у відставку через скандал з соцдопомогою
Уряд Нідерландів йде у відставку через скандал з соцдопомогою

Уряд Нідерландів йде у відставку через скандал з соцдопомогою

Уряд Нідерландів йде у відставку на чолі з прем'єр-міністром Марком Рютте.

Керівник уряду має дати прессконференцію, приурочену своїй відставці, повідомив телеканал NOS.

Зазначається, що уряд йде у відставку через звинувачення на адресу громадян у шахрайстві з отриманням допомоги для дітей. Йдеться про помилкові звинувачення податкових органів щодо понад 20 тисяч сімей у всій країні. 

Так, родини мусили повернути отриману допомогу, починаючи від 2012 року. Через це чимало людей стали банкрутами та відповідачами за позовами на десятки тисяч євро. Згодом виявилося, що причина - це неправильно заповнені довідки або відсутність у них підписів.

Нідерландський уряд вибачився перед людьми. Крім того, виділили понад 500 мільйонів євро на виплати до 30 тисяч євро кожній постраждалій родині.

Зазначається, що звільненням прем'єра Марка Рютте має прийняти король Віллем-Олександр. 

Як повідомлялося, очільниця Міністерства праці, сім'ї та молоді Австрії Крістіне Ашбахер подала у відставку через звинувачення в плагіаті під час написання дисертації. За даними видання, звинувачення їй висунув незалежний експерт, який стверджує, що близько п'ятої частини дисертаційної роботи, написаної у травні 2020 року, Ашбахер скопіювала без вказівки конкретних посилань. Фахівець також заявив, що і дипломна робота міністерки, датована 2006 роком, також містить плагіат і некоректні цитати та свідчить про недостатні знання німецької мови. 

Автор:
Тетяна Курпіта
Источник материала
loader
loader