Україна ввійшла в десятку країн Європи по смертності: COVID-19 нищить населення
Україна ввійшла в десятку країн Європи по смертності: COVID-19 нищить населення

Україна ввійшла в десятку країн Європи по смертності: COVID-19 нищить населення

За останніми офіційними даними Україна зайняла восьму сходинку в рейтингу країн Європи по смертності від коронавірусної інфекції, а ще вчора ми навіть і не знали про цей антирейтинг. Про це свідчать дані онлайн-лічильника Worldometers.

У цілому за добу в усьому світі зафіксовано 712 913 нових випадків зараження коронавірусом, серед цих хворих 249 768 нових інфікованих з країн Європи.

ТОП-антирейтингових країн

Україна до березня 2019 року навіть не могла уявити, яких масштабів може набути виявлена інфекція на території країни. Зараз Україна знаходиться вже навіть не у двадцятці, а в 10 ТОП-антирейтингових країн за смертністю від цієї підступної хвороби.

Станом на 16 січня перше місце в антирейтингу країн по смертності посідає Велика Британія (87 295), потім Італія ( 81 325), Франція (69 949), Росія (64 495), Іспанія (53 314), Німеччина (46 537) і Польща (32 844).

Усього в Україні від початку пандемії від COVID-19 померло 20 686 особи.

У Світовому рейтингу Україна посідає 17 місце.

За минулу добу в Україні зафіксовано 7 729 нових інфікованих.

Приєднуйтесь до нашого каналу ViberЧитайте нас в Telegram!

Що таке коронавірусна інфекція

Нагадаємо, що коронавірусна інфекція передається від людини до людини, сам вірус не здатний переміщуватися на далекі відстані, тому відстань та дотримання соціальної дистанції це гарантія безпеки.

Ви не можете заразитися від інфікованої людини в одному приміщенні, якщо ваша відстань не була меншою, а ніж 1,5 метра і ви були в масці та дотримувалися всіх карантинних рекомендацій.

За даними вчених, вірус може жити та розмножуватися в організмі навіть померлої людини протягом 168 годин.

Сам вірус може перебувати на поверхнях від 3 годин до декількох днів, все залежить від температури та поверхні.

Сам вірус може вражати всі груп людей, не залежно від віку та статі, просто літні люди перебувають в зоні підвищеного ризику разом з людьми, які мають хронічні захворювання.

Після запровадження другого локдауна в країні Уряд України сподівається на покращення ситуації з пандемією і вважає, що даних карантинних обмежень повинно бути достатньо для стабілізації епідеміологічної ситуації в країні.

Раніше ми повідомляли про те, що раніше Лукашенко назвав коронавірус психозом і пропонував рятуватися від вірусу горілкою, лазнею, роботою на тракторі та грою в хокей.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом