Разом з морозами до України насувається і магнітна буря: як уберегтися від наслідків
Разом з морозами до України насувається і магнітна буря: як уберегтися від наслідків

Разом з морозами до України насувається і магнітна буря: як уберегтися від наслідків

Січень 2021 року обіцяє бути не тільки морозним місяцем, але й достатньо напруженим для людей, які чутливі до впливу магнітних бурь, адже астрологи стверджують, що вони будуть достатньо тривалими. За даними лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, магнітна буря в січні триватиме з 17 по 20 січня.

Магнітна буря

Що таке магнітна буря та чому саме слово магнітна у багатьох людей викликає страх, зараз дізнаємося. Отже, наше Сонце постійно перебуває в електромагнітній активності, але час від часу ця активність посилюється сонячні спалахи, які досить активно впливають на саме магнітне поле Землі.

Коли заряджені частинки від Сонця потрапляють до магнітного поля Землі, який виконує в свою чергу захисну функцію від небезпечних космічних явищ, то відбувається певна реакція, так зване збурювання, коливання – це і є магнітна буря.

Магнітна буря – це фактично захисна реакція магнітного поля Землі на зовнішні фактори.

За даними вчених, Сонце вступило в «25-ий цикл», це найактивніша фаза магнітних бурь, найбільшого піку вона досягне вже у 2025 році.

Як вберегти себе від впливу

Сильного впливу від магнітних бурь зазнають люди вже і цього року, адже з настанням зміни температури, які передбачають синоптики, магнітні бурі будуть досить відчутними з 17 по 21 січня майже всіма.

Свіжі новини - в нашому Viber! Приєднуйтесь також в Telegram!

Особливо на собі це відчують люди з серцево-судинними проблемами. А саме: аритмія, різкі стрибки тиску, шум у вухах.

Медики в ці дні радять добре виспатися, гарно харчуватися і більше відпочивати на свіжому повітрі навіть попри сильні морози, адже залишатися вдома протягом цілого дня також не варто. У надмірну активність магнітного поля, люди достатньо схильні до психологічної не стабільності в настрої і можуть в будь-який момент зірватися та спровокувати сварку.

Варто більше уваги приділити своєму здоров'ю, при перших симптомах поганого самопочуття слідкувати за тиском та при необхідності звертатися за допомогою.

Найбільш метеозалежними є літні люди, адже їхня судина та серцева система вже не працюють як раніше.

Варто бути пильними і тим, хто має хронічні захворювання, адже з 17 по 21 січня можливі загострення хвороб та погіршення стану здоров'я.

Люди, що мають хвороби, які пов'язані з тиском та серцем (гіпертоніки, сердечники, гіпотоніки) повинні тримати ліки на поготові.

Не варто забувати про своє здоров'я і тим, хто вважає себе цілковито здоровим – безсоння, втома, головний біль можуть супроводжувати людей протягом усього циклу цієї магнітної бурі.

Як пережити магнітну бурю, щоб не відчути її шкоди на своєму здоров'ї:

- Повноцінний сон повинен бути у кожного і це не менше 7 – 8 годин на день.

- У ці дні варто відмовитися від алкоголю та кави, адже вони впливають на роботу серця. Замініть каву на смачний зелений чай, а сигарети на цукерки.

- Більше гуляти на свіжому повітрі, але не забуваємо про здоровий глузд.

- Не варто в ці дні планувати важливих завдань.

- Якщо ви знаходитися в групі ризику слідкуйте за тиском та не залишайтеся самі в ці дні вдома.

Нагадаємо, що на MY.UA ви знайдете і інші актуальні новини.

Раніше ми повідомляли про те, що Святкувати Водохреще починають вже у вечірній час напередодні, тобто, 18-го січня. У цей вечір, який називають Водохресним святвечором, в православних церквах правляться служби і віруючі можуть освятити воду.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом