NASA показало найкращі фото Землі за 2020 рік
NASA показало найкращі фото Землі за 2020 рік

NASA показало найкращі фото Землі за 2020 рік

Космічне агенство NASA опублікувало 20 кращих зображень, зроблених астронавтами, які жили і працювали на борту Міжнародної космічної станції (МКС) у 2020 році.

Більш детально - на ютуб-каналі NASA Johnson.

У листопаді організація відзначила 20-річчя безперервної присутності людини на борту космічної станції, на якій до цього часу знаходилося 242 людини і проведено більше 3 тисяч наукових експериментів:

"Чоловіки і жінки, які живуть і працюють на Міжнародній космічній станції, роблять тисячі фотографій своєї рідної планети щороку, і ми попросили людей з Відділу наук про Землю і дистанційного зондування космічного центру імені Джонсона показати кілька улюблених фотографій 2020 року", - повідомили у агентстві.

Ось деякі зображення, надані NASA:

Корсика і Сардинія: "Сонцезахисні окуляри відбиваються від Середземного моря, виділяючи острова Корсика і Сардинія на цій фотографії, зробленій, коли астронавт дивився на південь з Міжнародної космічної станції. Острови мають пересічену гористу місцевість з невеликими озерами, які також відбивають сонячне світло. Хмари розкидані по всій фотографії, а деякі з них над водою збігаються зі змінами в візерунку сонячного світла".

Оттава, Канада: "Астронавт на борту Міжнародної космічної станції зробив це фото з яскравими квітами осені на околицях Оттави".

Куба і Багами: "Хмари окреслюють острова Карибського моря на цій фотографії, зробленій космонавтом всередині купола Міжнародної космічної станції. Крім сонячних батарей і пристикованого корабля постачання "Прогрес", ви можете побачити різнокольорові води Карибського моря і Атлантичний океан".

Велика австралійська бухта

Нічний Париж

Нагадаємо, що NASA запише звуки Марса за допомогою нового марсохода. За словами спеціалістів, як тільки апарат торкнеться поверхні планети, він почне записувати те, що відбувається навколо за допомогою мікрофона. Космічне агентство описує записувальний пристрій як звичайний серійний мікрофон, який має спеціальний захист від попадання пилу.

Автор:
Яна Коваль
Источник материала
Поделиться сюжетом