Вакцинування від коронавірусної інфекції підходить не кожному: у Норвегії 29 смертей
Вакцинування від коронавірусної інфекції підходить не кожному: у Норвегії 29 смертей

Вакцинування від коронавірусної інфекції підходить не кожному: у Норвегії 29 смертей

Норвегія висловила стурбованість з приводу безпечності вакцини Pfizer Inc. для людей похилого віку, адже з застереженням ставиться до тієї ситуації, що відбулася в країні після щеплення – померло 29 людей. Інформацію надало Норвезьке агенство з лікарняних закупівель видавництву Bloomberg.

Кількість смертей зростає

Останній показник не досить втішний і числа відомих смертельних випадків у Норвегії варто додати ще шість. Вікова група, яка постраждала після вакцинування від коронавірусної інфекції від 75 років і до 80. За оприлюдненими даними, медикам не зрозуміло, коли саме настали випадки смертей. Адже як стверджують представники Норвегії, вони провакцинували однією партією приблизно 42 000 людям і зосередилася на тих, хто відноситься до групи ризику, де люди похилого віку були виключені з цієї категорії.

"До п'ятниці вакцина, вироблена компаніями Pfizer та BioNTech SE, була єдиною, доступною в Норвегії, а отже, усі смертні випадки пов'язані з цією вакциною", - заявило Норвезьке агентство з лікарських засобів у письмовій відповіді одному з видань.

Читайте нас в Telegram і Viber!

"Оцінено 13 смертей, і ми знаємо про ще 16 смертей, які наразі оцінюються", - повідомило агентство.

Побічні ефекти від вакцини 

За даними агенства, усі повідомлення про смерть стосуються "людей похилого віку з серйозними основними розладами, у більшість людей, що були провакциновані спостерігалися побічні ефекти вакцини, такі як нудота і блювота, лихоманка, погіршення основного стану.

Влада США повідомила про 21 випадок важких алергічних реакцій з 14 по 23 грудня після введення приблизно 1,9 мільйона початкових доз вакцини Pfizer.

Перший загальноєвропейський звіт про безпеку вакцини Pfizer-BioNTech повинен бути опублікований наприкінці січня.

За даними Ізраїлю, після проведення вакцинації від коронавірусної вакцини Pfizer у 13 людей спостерігалося паралізування обличчя, такий собі побічний ефект. Параліч в одного із вакцинованих пацієнтів був протягом 28 годин, Міністерство охорони здоров'я вже попередили пацієнтів, що при таких реакціях повторне щеплення проводитися не буде.

Україна чекає своєї черги на постачання вакцини від коронавірусної інфекції вже в лютому, чого очікувати ніхто не знає.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що у ВООЗ припускають, збудник міг передатися людині від кажанів. Ймовірно це сталося на продовольчому ринку.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом