Доступні "Номери"
Доступні "Номери"

Доступні "Номери"

Доступні "Номери"


Фільм «Номери» Олега Сенцова та Ахтема Сеітаблаєва ексклюзивно на SWEET.TV

Національний онлайн-кінотеатр SWEET.TV представив прем’єру іронічної антиутопії Олега Сенцова та Ахтема Сейтаблаєва — «Номери». Стрічка знята за однойменною п’єсою Олега Сенцова, що була написана в 2011 році, ще до ув’язнення автора. Стрічку можна подивитись ексклюзивно на SWEET.TV безкоштовно в межах підписки.

Сервіс SWEET.TV продовжує підтримувати український кінематограф та презентував ексклюзивну прем’єру стрічки Олега Сенцова та Ахтема Сейтаблаєва — «Номери». Фільм вже можна подивитися в онлайн-кінотеатрі в межах підписки без доплат.

«Для нас дуже важливо давати українцям якісне кіно. «Номери» — надважливий фільм не тільки через сюжет, а й через його творців. Ця стрічка доводить, що ніякі перепони та обмеження не можуть зупинити розвиток української культури, — зазначає директор SWEET.TV Олександр Резунов. — Для нас підтримка українського кінематографу — одне з найважливіших завдань. Ми прагнемо не лише транслювати український та україномовний контент, а й створювати його».

Слова Олександра Резунова підтверджує проєкт «Hollywood українською» від SWEET.TV, в межах якого сервіс власним коштом створює ексклюзивний дубляж і озвучку для культових фільмів голлівудської класики. Також компанія організувала власний Фонд розвитку українського кіно та телебачення (ФРУКТ), куди перераховує по 10 гривень з кожного платного підключення до сервісу. Ці гроші інвестуються у нові проєкти перспективних українських режисерів, які створюють нове, якісне, а головне — українське кіно.

«Номери» — перша театральна п’єса Олега Сенцова, що була написана ще в 2011 році. Вперше про проєкт повнометражного фільму за п’єсою розповіла продюсерка Анна Паленчук у 2018 році в рамках пітчингу Одеського міжнародного кінофестивалю. Там вона презентувала лист Олега з наміром брати участь у виробництві фільму не зважаючи на обставини.

«Фільм “Номери” подолав непростий шлях, перш ніж українці змогли його побачити. Стрічка створювалась під час того, коли режисер Олег Сенцов перебував за ґратами у РФ. На жаль, кінотеатральний прокат “Номерів” збігся з карантином вихідного дня і більшість людей не змогли переглянути один з найочікуваніших фільмів 2020 року. Ми отримали численні повідомлення від українців з питанням “як можна ще подивитись фільм?”. Тепер я дуже радію, що стрічка доступна в онлайн-кінотеатрі SWEET.TV і прямо зараз, не виходячи з дому, можна увімкнути й переглянути фільм. Я, особисто, оформила підписку на SWEET.TV ще у вересні, та дуже задоволена роботою сервісу і радію, що онлайн-кінотеатр постійною підтримує і сприяє популяризації українського кінематографа», — каже продюсерка Анна Паленчук.

Світова прем’єра фільму відбулась у лютому 2020 року в межах програми Berlinale Special на ювілейному Берлінському кінофестивалі. Стрічка отримала схвальні відгуки від почесних гостей та критиків.

Алексей Першко 18 січня 2021
Читайте Кіно-Театр в Google News
Источник материала
Поделиться сюжетом