У Мінкульті повідомили, як після локдауну працюватимуть кінотеатри і відбуватимуться концерти
У Мінкульті повідомили, як після локдауну працюватимуть кінотеатри і відбуватимуться концерти

У Мінкульті повідомили, як після локдауну працюватимуть кінотеатри і відбуватимуться концерти

Від 25 січня Україні почне діяти адаптивний карантин- "помаранчева" зона, а тому поновиться робота закладів культури.

Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" розповів міністр культури Олександр Ткаченко

"У межах "помаранчевої" зони всі заклади культури, зокрема і кінотеатри, працюватимуть. Утім, з певними обмеженнями: 50 відсотків заповнення, розсадка у шахматному порядку, у музаях — одна людина на десять квадратних метрів", - розповів очільник Мінкульту.

Зокрема, концерти відбуватимуться за умови заповненості залу на половину. Це стосується і читальних залів, і бібліотек.

Ткаченко наголосив, що до 28 лютого діє так званий режим надзвичайної ситуації, але упродовж весни рішення щодо карантинних обмежень ухвалюватимуть з огляду на епідеміологічну ситуацію в країні.

Відео Олександр Ткаченко розповів, як працюватимуть заклади культури після локдауну

Уже з 25 січня вся Україна повертається до адаптивного карантину. Але локдаун закінчиться, а карантин триватиме. Як бути сфері культури, якщо карантинні обмеження діятимуть аж до кінця 2021 року? Саме це обговорили прем’єр Денис Шмигаль з міністром культури Олександром Ткаченком. До чогось вдалось домовитися? Коли повернуться заклади культури до звичайного режиму і чи треба бути готовим до нових обмежень? Про це ми запитаємо безпосередньо в міністра культури України. З нами на зв’язку Олександр Ткаченко.

Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

"Моє бажання, щоб люди повернулися до сталого розвитку. Те, що в першу чергую турбує культурні заклади та креативну індустрію, прогнозованість. Треба розуміти, як далі відбуватиметься карантин", - пояснив міністр.

За словами міністра Олександра Ткаченка, торік видавалися гранти тим закладам культури і представникам креативної індустрії, що були були зачинені та понесли збитки. Він не виключає того, що Мінкульт буде змушений звернутися до Верховної Ради за новим пакетом допомоги для індустрії. 

Як повідомлялося, уряд ухвалив рішення про посилення карантину в Україні від 8 до 24 січня включно. Відповідну постанову Кабмін затвердив під час позачергового засідання 9 грудня 2020 року. Також вона передбачає і подовження режиму надзвичайної ситуації та дії обмежень помаранчевої зони, які діють і зараз, до 28 лютого. 

 

Автор:
Олена Капнік
Источник материала
Поделиться сюжетом