Стало відомо, чому Зеленський не їде на інавгурацію Байдена та коли очікувати візиту президента до Білого дому
Стало відомо, чому Зеленський не їде на інавгурацію Байдена та коли очікувати візиту президента до Білого дому

Стало відомо, чому Зеленський не їде на інавгурацію Байдена та коли очікувати візиту президента до Білого дому

На інавгурації 46-го президента США, демократа Джо Байдена, у Вашингтоні, 20 січня, офіційний Київ буде представлено на рівні посла, як і більшість інших країн. Питання візиту президента України Володимира Зеленського до Штатів було й залишається на порядку денному.

Про цев інтерв'ю ТСН.uaрозповів заступник керівника Офісу президента України Ігорем Жовква, який опікується зовнішньополітичними питаннями.

"Такий візит ми готуємо, паузи у нас не було. Коли нова американська адміністрація повноцінно приступить до виконання своїх обов’язків, включаючи вищих посадових осіб, держсекретаря, відповідних помічників і його заступників, й інших міністрів, вони підхоплять цю тему, і будемо цей візит готувати", - зазначив він.

За словами Жовкви, зараз дуже важко говорити про дати з декількох причин. Пандемія коронавірусу нікуди не зникла і можливість фізичних візитів дуже обмежена.

"Я не дуже люблю концентруватися на датах. Давайте концентруватися на змісті підготовки. Я впевнений, що як тільки цей візит буде змістовно підготовлено обома сторонами, і Україною, і Штатами, одразу з’явиться дата", - резюмував він.

Нагадаємо, вибори у США відбулися 3 листопада 2020 року. У грудні колегія виборників у Сполучених Штатах вже остаточно офіційно обрала Джо Байдена президентом: 306 голосів проти 232. Жоден із позовів чинного глава держави Дональда Трампа до суду не допоміг йому втриматися при владі. 

Під час інавгурації новообраного президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена 20 січня, традиційний парадзамінять на віртуальний. Захід відбудеться за мінімальної кількості запрошених. Якщо за звичайних умов інавгурацію відвідували близько 200 тисяч осіб, то цього року їхня кількість буде обмежена членами конгресу особисто, а також ще одним їхнім гостем.

Своєю чергою, чинний президент Сполучених Штатів Дональд Трамппланує залишатися в Білому домі до останнього дня. Зазначається, що Трамп планує поїхати з Білого дому вранці в день інавгурації свого наступника Джо Байдена — 20 січня. Він відбуде до Флориди, де виголосить постпрезидентську промову. 

Відео Підготовка до інавгурації: як заходи безпеки у Вашингтоні впливають на життя містян

Інавгурація 46 американського президента відбудеться за безпрецедентних заходів безпеки і без багатотисячного натовпу, вперше в історії. Дійшло до того, що європейські країни починають видавати попередження своїм громадянам про небезпеку подорожі до США найближчими днями. Понад 20 тисяч військових охоронятимуть столицю в день, коли Байден стане президентом. Як ці заходи безпеки вже впливають на життя мешканців міста – у прямому включенні.

Підготовка до інавгурації: як заходи безпеки у Вашингтоні впливають на життя містян
ТСН. Тиждень
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Христина Зеленюк
Источник материала
loader
loader