У садок - за місцем реєстрації: "Слуги народу" підготували документ
У садок - за місцем реєстрації: "Слуги народу" підготували документ

У садок - за місцем реєстрації: "Слуги народу" підготували документ

Представники пропрезидентської партії "Слуга народу" ініціюють зарахування дітей в садок за місцем реєстрації.

Таким чином, на українців чекає законодавче закріплення територіальної доступності закладів дошкільної освіти.

Детальніше про ініціативу "слуг народу"

Групою народних обранців від політичної сили "Слуги народу" до Верховної Ради було подано проект закону, який передбачає зарахування дітей до дошкільних закладів на території, яка входить в межі доступності по відношенню до їх місця проживання.

Зазначимо, що за аналогічним принципом відбувалося зарахування дітей до першого класу українських шкіл ще в 2018-му році.

Таким чином, Закон України "Про дошкільну освіту" з ініціативи народних депутатів може бути доповнений ще однією статтею, що містить умови, що всі діти мають право отримувати дошкільну освіту в тому навчальному закладі, який розташований максимально близько до місця проживання дитини.

Свіжі новини - в нашому Viber! Приєднуйтесь також в Telegram!

Проте, батькам дадуть також можливість вибрати і інший садок для своєї дитини, навіть якщо він не входить в межі території обслуговування.

Як зараховуватимуть дітей в дитсадки

Для визначення, яку дитину і в який садок відправляти, передбачено введення черговості зарахування дітей до закладів дошкільної освіти.

Пріоритет в зарахуванні матимуть діти, чиє місце проживання входить в межі території, яку закріпили за дитсадком, а також братики і сестрички тих дітей, які вже відвідують цей садочок. Крім того, першочергове зарахування передбачено для дітей працівників цього дитячого садка.

Другорядне зарахування буде здійснюватися по відношенню до дітей, які не проживають на території, закріпленій за дитячим закладом дошкільної освіти.

У тому випадку, якщо кількість дітей, які проживають на території, закріпленій за дитячим дошкільним закладом, буде перевищувати кількість місць в садочку, то від органів місцевої влади має відразу ж надійти пропозиція батькам віддати дитину в один з інших садочків - з числа тих, які максимально близько розташовані до їх місця проживання.

Відповідно до тексту пояснювальної записки до зазначеного проекту закону, при введенні принципу територіальної прив'язки для дошкільних установ знизяться ризики корупційних дій, без яких зараз рідко обходиться процедура оформлення дітей в дитсадки.

Нагадаємо, що на MY.UA ви знайдете і інші актуальні новини.

Раніше ми повідомляли про те, що січень 2021 року обіцяє бути не тільки морозним місяцем, але й достатньо напруженим для людей, які чутливі до впливу магнітних бурь.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом