Пенсії в Україні: в ПФУ порадували новиною
Пенсії в Україні: в ПФУ порадували новиною

Пенсії в Україні: в ПФУ порадували новиною

У Пенсійному фонді України повідомили, що станом на 19 січня 2021 року фінансування пенсій продовжується за встановленим графіком.

19 січня на пенсійні виплати січня було спрямовано 1.6 мільярда гривень. Усього за місяць здійснено фінансування пенсій на загальну суму 30.7 мільярда гривень.

У відомстві запевнили, що всі пенсіонери вчасно отримають свої виплати. «Виплату пенсій буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату виплати в установленому порядку», - йдеться в повідомленні Пенсійного фонду.

Стрічка новин України та світу в нашому Viber!

Збільшення пенсій військовим

Також з'явилися новини про пенсії для українських військовослужбовців.Розмір пенсії для військових вже не переглядали досить тривалий час. Вони довго залишалися на тому ж рівні. Але, враховуючи інфляцію, яка знецінює кошти, знецінювалися й самі пенсії.

Відповідний законопроєкт про збільшення пенсій військовим був створений ще у вересні минулого року. Він вже пройшов перше читання. Згідно з ним, передбачене збільшення пенсій військвих з 70% до 90% відповідного грошового забезпечення. Тобто для них діятиме індексація не так, як для всіх, а їхні пенсії будуть напряму залежати від того, наскільки забезпечена армія.

За попередніми підрахунками, міністерство соціальної політики й Пенсійний фонд шукають зараз приблизно 14 мільярдів гривень. Бюджет прийнятий, але ці кошти треба ще десь знайти.

Друге читання законопроєкту буде проходити, коли знайдеться якийсь компроміс щодо фінансування пенсій. Тоді вже будуть визначені й більш чіткі цифри й суми.  Ожливо, підвищення буде з 70% до 80-85%, а не до 90%. Це все ще може змінитися.

Українці сподіваються, що законопроєкт приймуть в такому вигляді, як він є зараз.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що у 2021 році збільшать допомогу на дітей, названі нові суми.

Також портал MY.UA писав, що національним регулятором було схвалено зниження тарифів на газ в Україні.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом