Українці все менше переймаються через можливість захворіти на коронавірус
Українці все менше переймаються через можливість захворіти на коронавірус

Українці все менше переймаються через можливість захворіти на коронавірус

Коронавірус все менше непокоїть українців і у суспільстві все більше знижується рівень хвилювання через те, що хтось особисто, чи їхні близькі захворіють на нього.

Про це свідчить опитування "Групи Рейтинг", яке проводили за випадковими добірками номерів телефонів 14-16 січня цього року.

Так, через те, що на COVID-19 захворіють особисто хвилюються близько 40%, а ще у листопаді  2020 таких було 57%. І це переважно старші опитані та жінки. "Щодо можливого захворювання близьких та рідних хвилюються 78% (у листопаді – 87%)", - зазначають статисти.

І такі дані попри те, що 80% опитаних із 1600 респондентів старше 18 років думають, що ще не хворіли. Лише  16% респондентів вважають, що вже перехворіли або хворіють на COVID-19 і  4% не змогли відповісти на питання. Ті, хто заявляли про свою хворобу були переважно мешканці міст у середній віковій групі 30-59 років.

Група опитування зазначає, помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,4%. 

Відео Коронавірус в Україні: за минулу добу захворіли понад 4 тисячі людей

Понад чотири тисячі захворіли, 14 тисяч одужали. МОЗ оприлюднило дані про поширення коронавірусу за минулу добу. Понад дві тисячі інфікованих довелося шпиталізувати через важкий перебіг хворби. 212 пацієнтів врятувати не змогли. Найшвидше шириться коронавірус у Києві, у Запорізькій та Харківській областях.  

ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Надія Роман
Источник материала
Поделиться сюжетом