Може бути дуже небезпечно: рятувальники закликають людей відзавтра не виходити на кригу
Може бути дуже небезпечно: рятувальники закликають людей відзавтра не виходити на кригу

Може бути дуже небезпечно: рятувальники закликають людей відзавтра не виходити на кригу

Стрімке потепління аж до плюс п'яти, яке прогнозують синоптики, неабияк лякає рятувальників. Вони кажуть: після суворих морозів на кригу вийшла величезна кількість рибалок. Тепер усі вони в небезпеці, адже крига, кажуть у ДСНС, має скреснути вже найближчими днями. 

Про це йдеться 22 січня в сюжеті ТСН.19:30. 

Каховське водосховище розташоване за пів сотні кілометрів від Запоріжжя. Більшість поціновувачів зимової риболовлі дістається сюди електричкою. Рятувальники зустрічають рибалок на платформі та намагаються вмовити не виходити кригу, яка тане на очах. Люди не слухають.

Більше сотні рибалок отаборилися за півтора кілометра від берега. Приладдя несуть та везуть санчатами. 

Про потепління люди знають, проте це їх не зупиняє. Впевнені: нічого поганого з ними статися не може.  З рятувальниками рибалки спілкуються прохолодно. Бо кажуть: це вони винні, що риба не хоче клювати.

Наразі товщина льоду на водосховищі – гранична і вже є великі промоїни. Із потеплінням крига щодня стає дедалі тоншою. Рятувальники кажуть: вже завтра перебувати на льоду буде дуже небезпечно.

У крижаній воді людина витримує лише кілька хвилин, кажуть медики. А вибратись на лід у мокрому важкому одязі неймовірно складно.  

Аби уникнути трагедій, рятувальники обіцяють чергувати на найбільш небезпечних ділянках і готують катери на повітряних подушках. Кригу на Каховці почне ламати вже найближчими днями.

Відео Рейд на водосховищі: через різке потепління, риболовля на кризі стала небезпечним заняттям

Стрімке потепління аж до +5, яке прогнозують синоптики, неабияк лякає рятувальників. Вони кажуть - після жорстких морозів на кригу висадилась просто величезна кількість рибалок. Тепер усі вони у небезпеці, адже крига, кажуть у ДСНС, має скреснути вже найближчими днями. У Запорізькій області сьогодні рушили рейдами на Каховське водосховище. Чи багато там рибалок та чи дослухаються вони до рятувальників – дивіться.

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Яків Носков
Источник материала
Поделиться сюжетом