Португалія закриває школи через рекордну кількість хворих на COVID-19
Португалія закриває школи через рекордну кількість хворих на COVID-19

Португалія закриває школи через рекордну кількість хворих на COVID-19

У Португалії п’яту добу поспіль фіксують рекордне зростання кількості смертей від коронавірусу. Відсьогодні і на 15 днів у країні будуть закриті школи. Адже зараз у Португалії найвищий у світі рівень нових випадків інфікування за тиждень на сто тисяч населення, передає "5 канал".

Португальська влада закриває школи вперше від запровадження суворого карантину у березні. Голова асоціації власників приватних лікарень повідомив, що в країні закінчуються місця у лікарнях. І не лише у приватному, а й у державному секторі. А реанімації за даними Міністерства охорони здоров’я  – заповнені на 88 відсотків. Із 15 січня в Португалії уже закриті усі підприємства та бізнеси, що не є ключовими для життєдіяльності.

Також Португалія призупинила авіасполучення із Великою Британією через новий штам коронавірусу. Британія вдалася до такого кроку іще тиждень тому. Так обидві країни намагаються стримати поширення нового штаму недуги.

"Оскільки цей новий штам украй заразний – варто розслабитися лише кільком людям, і хвороба поширюється. Тому навіть якщо більшість дотримується карантинних норм, а меншість ні  – ця меншість становить ризик для усіх", – коментують люди.

Як раніше повідомляв 5.ua, кордони усередині Європейського союзу будуть відкриті. 

 

Источник материала
Поделиться сюжетом