19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пожежа у Харкові: у МВС розповіли, чому пожежникам не вдалося врятувати людей
Пожежа у Харкові: у МВС розповіли, чому пожежникам не вдалося врятувати людей

Пожежа у Харкові: у МВС розповіли, чому пожежникам не вдалося врятувати людей

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий зазначив, що пенсіонерів, які перебували у будинку для літніх людей у Харкові, де 21 січня сталася масштабна пожежа, не вдалося врятувати через те, що вогонь поширювався стрімко та через фізичний стан людей, які перебували на другому поверсі.

Його слова цитує 22 січня Офіс президента.

Так, за словами Ярового, інформація про пожежу надійшла до рятувальників о 15:03 21 січня.

"До місця були направлені підрозділи ДСНС у достатній кількості для того, щоб виконати завдання з гасіння та рятування людей. Після прибуття о 15:15 ситуація була наступна: виривалося полум’я по периметру всієї будівлі, а також густий чорний дим. У вікна було видно, що вогонь розповсюдився на весь другий поверх. Також горить перекриття між першим та другим поверхом", – зазначив Сергій Яровий.

На місці пожежі працювало 13 одиниць техніки та 50 рятувальників. За словами першого заступника міністра внутрішніх справ, під час гасіння пожежі було врятовано дев'ять людей, яких госпіталізували. Водночас на другому поверсі надзвичайники виявили 15 загиблих.

Яровий додав, що врятувати людей не вдалося, бо вогонь поширювався дуже швидко, а на другому поверсі всі люди були маломобільними чи мали хвороби, пов'язані з ментальними розладами.

Як зазначили голова урядової комісії, міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов та голова ДСНС Микола Чечоткін, остаточні причини трагедії встановлять після завершення роботи експертів.

Читайте також:

  • На вікнах – ґрати: що відомо про будинок для літніх людей у Харкові, де сталася смертельна пожежа
  • Від порностудії до "законсервованих" пенсіонерів: сусіди розповіли про роботу згорілого будинку для літніх людей в Харкові 
Автор:
Анжела Слюсаренко
Источник материала
Поделиться сюжетом