Додаток "Дія" поповниться новими послугами: що зміниться
Додаток "Дія" поповниться новими послугами: що зміниться

Додаток "Дія" поповниться новими послугами: що зміниться

Додаток "Дія" незабаром поповниться кількома новими послугами.

Згідно з повідомленням Мінціфри, вони істотно заощадять час і спростять життя українців.

Детальніше про нові послуги сервісу "Дія"

У Міністерстві цифровий трансформації України повідомили про план розширити перелік послуг державного сервісу "Дія". Використання нових послуг буде можливим незабаром. Інформація про це з'явилася в четвер, 21 січня, як стало відомо з повідомлення Telegram-каналу госсервісу "Дія".

Таким чином, в найближчі дні в українців з'явиться можливість за допомогою програми "Дія" отримати сучасний електропідпис, що може істотно полегшити використання послуг через інтернет. Повідомляється, що для отримання такого електронного підпису буде досить пару раз клікнути в смартфоні або іншому гаджеті.

Як уточнили в відомстві, використовуючи нововведення, українцям буде доступним підписання документів в смартфоні, а також отримання адміністративних і фінансових послуг.

Що відомо про сервіс "Дія"

Новини України та світу - в нашому Viber та Telegram

"Дія" представляє собою веб-сервіс держпослуг, який розробляє Мінціфри України. По суті, "Дія" є мобільним додатком, що містить цифрові документи і портал публічних послуг.

Процес авторизації та ідентифікації користувачів здійснюється за допомогою системи BankID НБУ додатку Приват24 і monobank.

У 2019 му році запустили бета-тест "Дії", відкривши доступ громадян до водійських прав і техпаспорту в смартфоні. Отримати доступ можна особам, які мають оригінальні права і техпаспорт.

У лютому 2020-го запустили мобільний додаток цифрових водійських документів: електронного посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію ТЗ.

Навесні цього ж року здійснили запуск цифрового студентського квитка, а також в додатку впровадили паспорти громадян України і закордонного паспорту.

У 2020-му році налічувалося 6 млн користувачів програми.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв і інші актуальні новини.

Так, раніше ми писали, що Верховна Рада збирається впровадити в Україні референдуми.

Також портал MY.UA писав, що так звана «модельна в'язниця» з'явиться в Україні.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом