Міністр юстиції Малюська анонсував появу "модельних" в'язниць в Україні
Міністр юстиції Малюська анонсував появу "модельних" в'язниць в Україні

Міністр юстиції Малюська анонсував появу "модельних" в'язниць в Україні

Так звана «модельна в'язниця» з'явиться в Україні.

Про це розповів міністр юстиції України Денис Малюська. За словами Малюськи, в такій в'язниці в Україні будуть тестувати і розвивати західноєвропейські практики, які визнані кращими для адаптації людини до нормального життя після ув'язнення.

Почнуть такі в'язниці працювати, ймовірно, в 2022 році.

Міністр Малюська для прикладу розповів про гру в футбол між охоронцями і в'язнями, як у Європі. Що ще збираються практикувати в таких в'язницях, наразі невідомо.

Стрічка новин України та світу в нашому Viber!

Чому держава продає в'язниці та створює платні камери

На думку Дениса Малюськи, ініціатива з платними камерами – це дуже вдалий пілотний проєкт. Метою цього проєкту було забезпечення фінансування для ремонту безкоштовних камер.

«Для нас ключове – це нові фінансові ресурси. При чому ми не залазимо у кишеню платників податків, а генеруємо кошти самостійно. З цієї точки зору для нас не проблема, що хтось один заплатить за, наприклад, кілька місць. Більше того, ми пропонуємо подарункові сертифікати до продажу, і там взагалі, будь ласка, хоч всі свої кошти витрачайте на ці сертифікати», - говорить міністр юстиції.

Малюська також наголосив, що платні камери будуть доступні кожному, незважаючи на те, що хтось може викласти за них кругленькі суми.

«Якщо є попит, ми будемо забезпечувати пропозицію», - резюмував Денис Малюська.

Багато камер в Україні зараз у ганебному стані. Там живуть в'язні. Але наразі міністерство юстиції на чолі з Денисом Малюською активно займається ремонтом.

Нещодавно у міністерстві продемонстрували українцям, як виглядають відремонтовані камери. На одну таку виклали 70 тисяч гривень.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що місце в Офісі Президента продавали за кругленьку суму.

Також портал MY.UA писав, як виглядають камери СІЗО після ремонту.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом