Рахунки на десятки тисяч гривень: у "Київтеплоенерго" прокоментували платіжки в 10–17 тисяч
Рахунки на десятки тисяч гривень: у "Київтеплоенерго" прокоментували платіжки в 10–17 тисяч

Рахунки на десятки тисяч гривень: у "Київтеплоенерго" прокоментували платіжки в 10–17 тисяч

У соцмережах почався скандал після того, як деякі мешканці Києва отримали платіжки за опалення величезними сумами у десятки тисяч гривень. 22 січня комунальники пояснили, чому так сталося: аномально високі нарахування – наслідок або недбалості власників квартир, або відсутності індивідуальних лічильників опалення. Про це повідомили у пресслужбі "Київтеплоенерго".

Як стверджують комунальники, при середньозваженій вартості опалення у 32,74 гривні за квадратний метр платіжки з десятками тисяч гривень отримали лише ті кияни, які мешкають у нових будинках. Великі суми нарахували тим, у кого немає індивідуальних приладів обліку.

У "Київтеплоенерго" пояснюють, що методика, за якою сплачують за послугу жителі квартир без лічильників у будинках, де такі прилади є, відрізняється від звичайної.

"Людям нараховують різницю між показаннями загальнобудинкового приладу, витрат на опалення МЗК і сумарних показань всіх індивідуальних лічильників пропорційно опалювальної площі квартири. Наприклад, в будинку № 31 на вулиці Ахматової рівень оснащення індивідуальними лічильниками становить майже 90%. Тому різниця між показаннями загальнобудинкового лічильника та сумарними показаннями усіх індивідуальних нараховується квартирам без лічильників", – пояснюють у компанії.

Саме тому в одній з квартир площею 98,6 "квадрата" люди отримали платіжку з нарахуванням 12 тисяч гривень. Так само сталося у квартирі на вулиці Драгоманова, 31-Б, де нарахували 11 тисяч.

Друга причина, через яку кияни можуть побачити чималі суми, – постійна не передача показань спожитого тепла. Так, перші два місяці ігнорування лічильника мешканці отримують платіжки із середнім споживанням за кілька місяців, а потім їм нараховують вже по повній. Тоді їм доводиться сплачувати фактично за кілька місяців отримання послуг.

Що робити киянам, кому прийшли такі платіжки, у "Київенерго" не уточнюють. Імовірно, тим, кому нарахували великі суми, доведеться їх таки сплатити.

Читайте також: Комунікації не під'єднали, а платіжки шлють захмарні: який клопіт мають мешканці новобудов Києва

Источник материала
Поделиться сюжетом