У Міносвіти "розшифрували" рішення про набір старшокласників в школи в 2021 році
У Міносвіти "розшифрували" рішення про набір старшокласників в школи в 2021 році

У Міносвіти "розшифрували" рішення про набір старшокласників в школи в 2021 році

У Міністерстві освіти і науки України роз'яснили, як буде здійснюватися набір в 10-е і 11-е класи в 2021-му році.

Отже, що в цьому році чекає на учнів закладів середньої освіти по закінченню 9-го класу?

Набір старшокласників до навчальних закладів: роз'яснення МОН

Згідно з повідомленням відомства, наділити всіх школярів рівними шансами отримати якісну повну загальну середню освіту - це ключовий пріоритет держави. У Міносвіти стверджують, що ніхто з випускників 9-х класів не втратить можливість отримати цей рівень освіти. Інформація про це розміщена на сторінці МОН в соціальній мережі Facebook.

Стрічка новин України - в Viber!

Всі новини України та світу - в нашому Telegram!

Поточне здійснення заходів, спрямованих на вдосконалення сфери освіти, засноване на необхідності реалізації адміністративно-територіальної реформи та перспективи запуску з 2027-го року профільної освіти. Всі вони, за твердженням співробітників МОН, проводяться з метою істотного поліпшення якісних показників і забезпеченості освіти (включаючи територію сільської місцевості) необхідними ресурсами.

Грунтуючись на результатах зовнішнього незалежного оцінювання, в Міносвіти прийшли до висновку про зв'язок між ступенем потужності ресурсозабезпечення шкіл і показником успішності її випускників. Отримання якісної освіти залежить від того, наскільки ефективною є освітня мережа, яку в МОН, до слова, вважають найдієвішим інструментом для протистояння нерівності та дискримінації в освітній сфері.

Як будуть набирати випускників 9-х класів в школи в 2021-му році

На офіційному веб-ресурсі Міносвіти розміщено пояснення про те, що зараховувати в 10-ті класи установ загальної середньої освіти в 2021-му році почнуть як тільки буде виданий наказ про переведення в них 9-тиклассників відповідного навчального закладу згідно з Порядком зарахування, відрахування та переведення учнів до державних і комунальних навчальних закладів для здобуття повної загальної середньої освіти.

У МОН зазначили, що це не стосується тієї частини учнів, які вирішили з цієї установи піти, а також тієї, що була відрахована або переведена до іншого навчального закладу.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що в 2021-му році в більшості українських шкіл не зможуть вчитися старшокласники.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом