Вчені знайшли останки динозавра, який був найбільшою твариною на Землі
Вчені знайшли останки динозавра, який був найбільшою твариною на Землі

Вчені знайшли останки динозавра, який був найбільшою твариною на Землі

Скам'янілі фрагменти кісток, знайдені в аргентинській провінції Неукен, можуть належати виду титанозаврів з сімейства зауроподів.

Про це пише Forbes.

Судячи зі знайдених кісток, ці динозаври були одними з найбільших тварин, які коли-небудь ходили по поверхні планети.

Знайдені останки не є повним скелетом, а складаються в основному з тазових кісток і хребців, які можуть належати раніше невідомому виду. Дослідники вважають, що його найближчим родичем міг бути андезавр, тип "надрозмірного титанозавра", який існував в середині крейдового періоду в Південній Америці і досягав 18 метрів у довжину.

Грунтуючись на розмірах нових останків, автори припускають, що цей вид був набагато більший, перевершуючи андезавра за розмірами, можливо, навіть більше найбільших відомих титанозаврів - зауроподів і аргентинозаврів. Аргентинозавр мав довжину приблизно від 30 до 40 метрів, а вагу від 50 до 100 тонн. Судячи зі знайдених скам'янілостей, цей вид, ймовірно, набагато перевищував масу в 40 тонн, однак тільки з подальшими відкриттями скам'янілостей може бути можлива більш точна оцінка розміру.

Палеонтологи виявили в Неукені скам'янілі останки динозавра віком 98 мільйонів років.

Нагадаємо, що унікальні скелети "динозаврів-дуелянтів" виставили в музеї вперше після їхньої смертельної сутички 67 млн років тому. На сьогодні два розкопані скелети є найкращим збереженим прикладом тиранозавра і трицератопса. 

Автор:
Яна Коваль
Источник материала
Поделиться сюжетом