Була під наглядом, а народила мертву дитину: подружжя зі Слов'янська звинувачує медиків у загибелі немовля
Була під наглядом, а народила мертву дитину: подружжя зі Слов'янська звинувачує медиків у загибелі немовля

Була під наглядом, а народила мертву дитину: подружжя зі Слов'янська звинувачує медиків у загибелі немовля

У Слов’янську Донецької області породілля Юлія Клименко втратила дитину у міському пологовому будинку. Там під наглядом лікарів вона перебувала понад тиждень. За її словами, дитина задихнулася до початку пологів. У загибелі немовля батьки звинувачують медиків.

Про це у суботу, 23 січня, повідомляє "Суспільне Донбас".

За словами Юлії Клименко, вона 40 тижнів чекала на хлопчика.

"За УЗД я повинна була народити 12 числа. 14-го оглядали на кріслі, сказали, що у тебе тут все добре. Послали на УЗД. УЗД показало, що у мене почалося маловоддя", — згадує породілля.

20 січня у Юлії викликали пологи. До цього, каже, декілька днів скаржилася на те, що дитина неактивна.

Коли її виписали з пологового будинку, замість немовля вона отримала довідку про причину смерті дитини.

"Це документ з розтину. Те, що дитина задихнулася — асфіксія. Мертва дитина. Він там вже задихнувся, хоча я говорила, робіть раніше. Вони кажуть — ні, сама народиш", — розповіла Юлія.

Батько Дмитро Гончаров розповів, як йому повідомили про смерть дитини: "Я приїжджаю до пологового будинку, намагаюся з'ясувати, в чому причина. Мені ніхто нічого толком не відповідає. Сказали: "Ось, така погана ситуація. Ваша дитина померла. Будемо з'ясовувати з якої причини. Дружина зараз буде народжувати мертву дитину"".

Заступниця директора пологового будинку Слов’янська Валентина Глущенко каже, що загибель дитини сталася з невідомої причини.

"12-го вона мала "передвісникові" болі, які бувають у жінок, або помилкові перейми їх можна назвати. Але з помилковими переймами жінки іноді "ходять" від 30 тижнів. А потім, в той день, коли сталася трагедія, нічого вона не отримувала такого, що могло вплинути на цю ситуацію, якісь препарати, які до цього б привели. На жаль, іноді таке буває. Асфіксія може наступити на тлі будь-якої внутрішньоутробної інфекції. Є причини, які ми пояснити не можемо", — говорить Валентина Глущенко.

Чоловік Юлії каже, що просив лікарів прооперувати дружину, а не чекати на пологи. А, за словами Валентини Глущенко, помилкові перейми не є підставою для кесаревого розтину.

"Щодо кесаревого розтину — є протоколи, де чітко вказано, за якими показниками й коли ми повинні робити кесареве. У цій ситуації помилкові перейми не є показником для кесаревого розтину", — пояснює Глущенко.

Юлія та Дмитро щодо цієї ситуації звернулися до поліції та прокуратури. У лікарні протягом місяця проведуть службову перевірку.

За інформацією Валентини Глущенко, у пологовому будинку Слов’янська минулого року були 4 подібних випадки загибелі дітей.

Нагадаємо, що у коридорі дитячого інфекційного відділення лікарі в Слов'янську знайшли покинуте немовля. Породіллею виявилася місцева багатодітна мати, на яку вдома чекали шестеро дітей.

Відео У Житомирі подружжя звинувачує медиків у смерті немовляти

Смерть немовляти. У Житомирі молоде подружжя звинувачує медиків пологового в недбалості. Кажуть, у жінки передчасно почалися пологи, але у відділенні її протримали більше години. Новонароджений після пологів помер від асфіксії. Медики стверджують, що все робили швидко і вчасно. Просто на встановлення діагнозу потрібен був час.    

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
Поделиться сюжетом