SpaceX відклала запуск ракети з більш ніж 140 супутниками
SpaceX відклала запуск ракети з більш ніж 140 супутниками

SpaceX відклала запуск ракети з більш ніж 140 супутниками

Американська компанія SpaceX через погодні умов відклала запуск ракети-носія "Falcon 9" з 143 супутниками. 

Про це під час трансляції повідомила SpaceX.

Due to unfavorable weather, we are standing down from today's launch; the team will continue with the countdown until T-30 seconds for data collection. Another launch attempt is available tomorrow, January 24 with a 22-minute window opening at 10:00 a.m. EST

— SpaceX (@SpaceX) January 23, 2021

Старт планувалося здійснити з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида) після 9:40 за часом Східного узбережжя США (16:40 за київським часом). Операцію відклали через несприятливі погодні умови. Як повідомили в SpaceX, на борту ракети-носія 133 комерційних і державних супутника. У їхньому числі мікросупутники "Кьюбсет".

Крім того, за допомогою даного запуску повинні бути виведені на орбіту 10 мікросупутників Starlink, які призначені для забезпечення доступу в інтернет. У компанії відзначають, що це найбільша кількість космічних апаратів, яке коли-небудь одноразово виводили на орбіту за допомогою одного запуску.

Відео Ракета Falcon 9 успішно повернулася до космотрому на мисі Канаверал

Ракета Falcon 9, яка вивела на земну орбіту американських астронавтів, успішно повернулася до узбережжя США із Атлантичного океану. До штату Флорида, звідки вона стартувала минулої суботи, її доправила спеціальна платформа на водоймі.  

ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Нагадаємо, що камерам МКС вдалося зняти на відео відразу два рідкісних природних явища, які називаються "ельф" і "синій струмінь". 

Автор:
Яна Коваль
Источник материала
Поделиться сюжетом