2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україна виходить з локдауну: Шмигаль нагадав про обмеження
Україна виходить з локдауну: Шмигаль нагадав про обмеження

Україна виходить з локдауну: Шмигаль нагадав про обмеження

Вже з 25 січня Україна виходить з повного локдауну і повертається до карантинних обмежень лише оранжевої зони. Другий карантин за час пандемії, українцям дався не легко. Про повернення лише до обмежень нагадав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці у фейсбук.

На своїй сторінці прем'єр-міністр Денис Шмигаль нагадав українцям, що їхні зимові канікули вже добігли до кінця і час повертатися до звичного режиму, який був у грудні 2020 року.

Повертаємося до звичного режиму

За даними епідеміологів, ситуація в Україні щодо інфікованих коронавірусною інфекцією вже декілька тижнів поспіль є стабільною і в межах допустимої норми. Кількість навантаження на медичну систему знизилася до мінімальних позначок, відсоток зайнятих ліжкомісць знизилася менше ніж 30%, а це означає, що ситуація є стабільною.

«Уряд за останній час значно збільшив ліжкомісця із підведеним киснем: з 11 тисяч у вересні до 55 тисяч у січні цього року. На ці потреби для регіонів було виділено майже 1,5 млрд грн". – зазначив Денис Шмигаль у своєму дописі.

Стрічка новин, включаючи новини науки, - в нашому Viber!

Обмеження 

Прем'єр-міністр України також опублікував нагадування з переліком обмежень, що діятимуть уже з 25 січня, адже під час локдауну діяли посиленні карантинні обмеження, які викликали бурю емоцій та критики з боку суспільства.

Але у своєму дописі і під час кожного інтерв'ю Денис Шмигаль наголошує громадянам України, що якщо в країні відбувається вихід із посиленого карантину, то це не означає, що вірус зник і не розповсюджується чи не передається.

Всі новини України та світу - в нашому Telegram!

«Ми маємо залишатися пильними та дотримуватися всі правил, які нам вводяться. Маски, антисептик, дистанція – це основа будь-чого», - додав Шмигаль.

Також варто нагадати, що окрім введеного локдауну в Україні з 8 по 24 січня, не переставав діяти і режим надзвичайної ситуації в країні, термін якого встановлений до 28 лютого 2021 року.

Пам'ятай і не забувай, що пандемія не локалізована повність карантинними обмеженнями, а лише мінімізована кількість інфікованих та зменшена летальність хвороби.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що кількість населення в Україні стрімко падає, смертність перевищує народжуваність у двічі. Державна служба статистики України оприлюднила дані про кількість померлих людей з січня по листопад 2020 року.

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны