19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
 Сльозогінний газ і водомети: поліція вгамовує протестуючих проти карантину
Сльозогінний газ і водомети: поліція вгамовує протестуючих проти карантину

Сльозогінний газ і водомети: поліція вгамовує протестуючих проти карантину

У Нідерландах пройшли масові акції протестів у зв'язку з тривалими карантинними обмеженнями.

Більшість нідерландців вважають, що нинішні посилення є надмірними і більш не мають наміру з таким станом речей погоджуватися.

Як проходить акція протестів в Нідерландах

Відразу в двох містах - Амстердамі і Ейндховені - пройшли протестні акції, які вилилися в масові заворушення. Учасники мітингу кидали в правоохоронців пляшки та каміння. Вони також примудрилися перевернути кілька припаркованих машин і знесли світлофор. Крім того, учасники мітингу кидалися петардами, займалися мародерством в супермаркетах і розбивали магазинні вітрини.

Всі новини України та світу - в нашому Telegram!

Стрічка актуальних новин - в нашому Viber!

На такі дії протестуючих силовики відповіли застосуванням сльозогінного газу і водометів. Під час протесту було затримано десятки його учасників.

Причина масових протестів нідерландців

Невдоволення протестувальників пов'язано з тим, що станом на сьогоднішній день всі нідерландські магазини закриті, за винятком тих, де продаються товари першої необхідності. До того ж, в країні не працюють спортивні клуби, кафетерії і ресторани.

Ще більше громадян обурює введення з 23 січня комендантської години в країні. Згідно з його умовами, людям заборонено залишати межі будинків в період з 21:00 до 4:30.

До цього така обмежувальна міра вводилася тільки під час Другої світової війни.

Роботу барів і ресторанів в Нідерландах зупинили ще в жовтні, а школи і магазини з товарами не першої необхідності закрили в грудні.

Крім того, в зв'язку з побоюваннями через нові штами коронавірусу заборонили польоти з Великобританії, Південної Африки і Південної Америки.

Згідно з останніми даними, в Нідерландах зареєстрували понад 944 000 випадків зараження коронавірусом, з яких майже 14 тисяч хворих померли.

Що стосується реакції влади на протести, то глава Ради національної безпеки Хуберт Брюльс заявив про своє розуміння по відношенню до людей, проте зазначив, що наполегливість швидше поверне громадянам свободу.

Раніше MY.UA повідомляв про те, як в Україні будуть виходити з локдауна.

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом