"Мінував" на замовлення і надсилав листи до спецслужб: в Запоріжжі затримали зловмисника
"Мінував" на замовлення і надсилав листи до спецслужб: в Запоріжжі затримали зловмисника

"Мінував" на замовлення і надсилав листи до спецслужб: в Запоріжжі затримали зловмисника

В Запоріжжі затримали псевдомінера, за яким кілька місяців полювали оперативники. На рахунку зловмисника понад 200 неправдивих повідомлень про замінування.

Про це йдеться в ТСН. Ранок.

До операції долучили спецпризначенців, які увірвались до помешкання, звідки розсилали повідомлення. Псевдомінером виявився 18-річний хлопець. За версією слідства, він створив спеціальну групу в соцмережах, де за гроші приймав замовлення на "мінування" об'єктів.

За суму від 200 до 500 гривень він надсилав на електронні скриньки спецслужб листи з інформацією про вибухівку на атомних та гідроелектростанціях, в судах, торгових центрах та навчальних закладах. Псевдомінерові загрожує від 4 до 8 років позбавлення волі. Вироку він чекатиме під домашнім арештом.

"Він надсилав на електронні скриньки Служби безпеки України та Нацполіції листи з погрозами про начебто мінування різних об'єктів. Оперативники СБУ затримали зловмисника за місцем його тимчасового мешкання. В ході обшуку в нього вилучена комп'ютерна техніка та мобільні телефони з доказами його протиправної діяльності", - сказав речник управління СБУ у Запорізькій області Сергій Левченко.

Відео "Мінування" через телефон: у Запоріжжі оперативники затримали псевдотерориста

Приймав замовлення на замінування. Псевдомінера, за яким кілька місяців полювали оперативники, затримали у Запоріжжі. На рахунку зловмисника понад дві сотні неправдивих повідомлень про замінування. Аби підозрюваний не встиг знищити докази, до операції долучили спецпризначенців. Псевдомінером виявився 18-річний хлопець. За версією слідства, він створив спеціальну групу в соцмережах, де за гроші приймав замовлення на "мінування" об'єктів.  

"Мінування" через телефон: у Запоріжжі оперативники затримали псевдотерориста
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Нагадаємо, в Одесі анонім "замінував" 373 навчальних заклади. Лист о вибухівках в школах і дитсадках надійшов до поліції на електрону пошту. Усіх дітей і робітників евакуювали на вулиці. Майже сто правоохоронців шукали вибухівку до самого ранку, але нічого не знайшли.

Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
loader
loader